Rosmalen: Vrienden Coudewater stapt alsnog naar rechter om sloop te voorkomen

08 juli 2019 18:28 uur

Terwijl bouwhekken al zijn geplaatst en graafmachines voorbereidend werk doen, stapt Stichting Vrienden van landgoed Coudewater naar de rechter om de sloop te voorkomen van panden op het landgoed in Rosmalen.

Middels een zogenoemde voorlopige voorziening wil de belangenclub de rechter vragen om de sloop op te schorten. Er is nog geen datum voor de zitting bekend, aldus secretaris Erna Meijer-Verstappen. Vrienden van landgoed Coudewater heeft zich altijd verzet tegen sloop van gebouwen op het terrein. Volgens haar is de bestaande bebouwing waardevol omdat ze één eeuw architectonische ontwikkeling laat zien.

De vorige eigenaar van het landgoed,  GGZ Oost-Brabant, is al gestart met de voorbereidingen van de sloop en ontmanteling van gebouwen. Het gaat om panden geen monument zijn en waaraan verder geen historische waarde is toegekend. Zoals een aantal woningen aan de Peter de Gorterstraat. Ook om de grote flat bij de ingang van het terrein staan inmiddels bouwhekken.

Belangrijke delen van het landgoed zijn inmiddels eigendom van de nieuwe eigenaar VOF Land van Coudewater, waarin Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling samenwerken. GGZ Oost Brabant  is als voormalige eigenaar nog verantwoordelijk is voor de sloop van de panden die eind dit jaar moet zijn afgerond.  Bron: ad.nl 7-7-19