Roosendaal: Gemeente kan verder met sloop van Stadskantoor

09 september 2020 14:50 uur

De gemeente Roosendaal heeft vanuit de provincie toestemming gekregen voor de vervolgfase van het slopen van het oude Stadskantoor. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt, nadat andere media suggereerde dat de gemeente zonder toestemming van de provincie zou zijn gestart met de sloop van de buitenkant van het stadskantoor.

Eind 2019 werd al bekend dat vleermuizen roet in het eten gooiden bij de renovatie van het stadskantoor. Uit onderzoek bleek dat er één of meerdere vleermuizen in het stadskantoor verbleven en vleermuizen zijn een beschermde diersoort. Sloopwerkzaamheden aan de buitenkant van het pand konden daarom tijdelijk geen doorgang vinden. In de tussentijd mocht de gemeente wel aan de binnenkant aan de slag.

Uiteindelijk werd in maart van dit jaar gestart met de sloop van de binnenkant. “We zijn de aanwezigheid van de vleermuizen in het pand nog aan het onderzoeken, en hebben ondertussen allerlei maatregelen getroffen om de vleermuizen een alternatief onderdak te bieden”, stelde gemeentesecretaris Elmar Franken destijds. Zo werden er in de directe omgeving 26 nestkasten opgehangen om ze te lokken. “Zodra de onderzoeken zijn afgerond en de maatregelen akkoord bevonden, verwachten we de vergunning van de Provincie Noord-Brabant om ook met de sloop van de buitenkant te kunnen starten,” aldus Franken.

Afgelopen week heeft de gemeente de benodigde ontheffing ontvangen voor de vervolgfase van slopen. “De werkzaamheden die tot die tijd zijn uitgevoerd zijn in overleg (met de ecologen) en ecologisch verantwoord uitgevoerd”, aldus de gemeente Roosendaal. Door de berichten uit andere media kropen de fracties van PvdA en VLP wel meteen in de pen. Zij willen van het college weten of de onderzoeken nu daadwerkelijk zijn afgerond. En zij willen weten wat de huidige planning is van het nieuwe gemeentehuis. “Staat oplevering eind 2021 nog steeds overeind?” Bron: internetbode.nl