Rijswijk: Vleermuis houdt sloop pizzeria voorlopig tegen

11 april 2018 11:48 uur

Vleermuizen houden voorlopig de sloop tegen van pizzeria Casanova achter de Rijswijkse Schouwburg. Er is nader onderzoek nodig naar de aanwezigheid van deze beschermde diersoort.

De ontruiming en sloop van de pizzeria leidde begin dit jaar tot grote commotie, waarin cabaretier Youp van ’t Hek zich ook nog liet horen.

Op de plek van pizzeria Casanova moet groen komen, maar de Italiaanse pizzabakker Leo Fasani wilde na bijna 40 jaar zijn plek niet verlaten. Toen de gemeente Rijswijk een kort geding tegen Fasani aanspande twitterde Youp van ’t Hek ‘Doe normaal!’. Hij claimde dat Casanova het leukste en lekkerste restaurant van Rijswijk was. Maar Rijswijk won enige weken geleden de rechtszaak. De rechter hield de pizzabakker aan een overeenkomst die hij eerder had getekend en waarin hij had beloofd de zaak uiterlijk eind vorig jaar te ontruimen.

Het was al bekend dat niet direct met de sloop kon worden begonnen. Eerst is er onderzoek nodig naar de aanwezigheid van vleermuizen. ,,Het nadere onderzoek zal tot juli duren”, aldus een woordvoerster. Asbest is er niet gevonden. Bron: ad.nl 10-4-18