Restauratiebeurs ‘VAKWERK’ tijdens Open Monumentendagen

31 augustus 2016 14:17 uur

DORDRECHT – Op zaterdag 10 september 2016, tijdens het weekend van de Open Monumentendagen, organiseert projectbureau Maison l’Art Nouveau een Restauratiebeurs. Deze beurs zal plaatsvinden in ‘Vakwerk’, de voormalige melkfabriek aan de Cornelis de Wittstraat 12, te Dordrecht.

Tijdens de restauratiebeurs kunnen bezoekers kennismaken met diverse vakmensen die bij het onderhoud en de restauratie van een monument onmisbaar zijn. Zo kan men ontdekken hoe een decoratieschilder niet-van-echt-te-onderscheiden marmer schildert, meekijken over de schouder van een meubelrestaurator en genieten van de geur van het vuur van de smid. Andere ambachten die vertegenwoordigd worden op de restauratiebeurs zijn o.a. steenhouwen, decoratie stucadoren, vergulden en glasetsen.

Naast ambachtslieden zijn er ook specialisten aanwezig op het gebied van gevelrenovatie, houtrestauratie, lijnolieverf en historische interieurs. Bovendien kan de bezoeker met vragen terecht bij organisaties als de Vereniging Bewoond Bewaard (belangenbehartiger van particuliere eigenaren-bewoners van monumenten) en de Stichting ERM (Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg). Bron: dordrecht.net 31 aug 2016 lees verder>>>>