Renswoude: Sloop en nieuwbouw aan Taets van Amerongenweg

18 april 2019 05:30 uur

De Taets van Amerongenweg nabij het dorpshart van Renswoude ondergaat een complete metamorfose. Er waren al woningen gesloopt om plaats te maken voor 63 zeer energiezuinige nieuwe huizen waar nu aan gebouwd wordt. Nu lijkt voor de tweede fase ook gekozen te worden voor sloop en nieuwbouw.

Een Renswoudse raadscommissie buigt zich woensdagavond over de nieuwe plannen. Het college heeft uit drie varianten (opknapbeurt, grondige renovatie of sloop en nieuwbouw) gekozen voor de laatste optie. Aan de huidige huurders van de 29 huurwoningen is gevraagd waar hun voorkeur naar uitgaat en er is een meerderheid die voor de sloop en nieuwbouw kiest.

Een opknapbeurt had de levensduur van de vrij krappe huizen nog met zo’n tien jaar kunnen verlengen, maar bijna niemand was daar enthousiast over. Nu gekozen lijkt te worden voor nieuwbouw betekent dat dat de huizen, net zoals de reeds in aanbouw zijnde woningen langs de Taets van Amerongen zeer duurzame nul-op-de-meter huizen worden. Van de 29 woningen worden er 26 gesloopt, drie huizen die in één blok zitten met een koopwoning worden gerenoveerd. Op de plek waar de 26 sloophuizen staan komen 34 nieuwe huurwoningen terug. Huurders die hun huis straks moeten verlaten kunnen kiezen voor een tijdelijke wisselwoning of voor een permanente verhuizing naar een andere huurwoning in Renswoude. De verwachting is dat de sloop eind 2020 kan beginnen. Omdat er op de Taets van Amerongenweg meer huizen gebouwd worden dan gesloopt zal het inwonertal van Renswoude, nu ruim 5.000, verder gaan groeien. Bron: gelderlander.nl 17-4-19