Renkum houdt vast aan sloop dorpshuis Poort van Doorwerth

06 juni 2019 09:17 uur

De gemeente Renkum is niet van plan af te zien van de sloop van de huidige locatie van dorpshuis de Poort van Doorwerth. Dat geeft zij aan in reactie op de brief en de petitie die het bestuur van de Poort van Doorwerth naar de gemeente stuurde.

De petitie voor behoud van het huidige pand in het centrum van Doorwerth werd door 1124 inwoners ondertekend. Dat is bijna een kwart van alle inwoners van Doorwerth.

Aanleiding voor de handtekeningenactie zijn de plannen voor herinrichting van het centrum van Doorwerth. Daarin staat dat het huidige pand tegen de vlakte moet, om ruimte te maken voor een plein.

Bestuur vreest voor het einde

Nu dat deel op losse schroeven staat, vreest het bestuur het einde van het bestaan van de Poort van Doorwerth. Vrijdag stuurde zij daarom een brief waarin de gemeente gevraagd wordt het pand, inclusief omliggende grond, voor een symbolisch bedrag aan de stichting te verkopen.

De gemeente moet nog schriftelijk reageren op het verzoek, maar geeft in een reactie op vragen van deze krant reeds aan geen aanleiding te zien om het masterplan Centrum Doorwerth aan te passen. Dat betekent dat de sloop van de huidige vestiging doorgaat.

Gemeente kan ondersteunen

Mocht de Poort van Doorwerth haar activiteiten niet kunnen voortzetten in het centrum van Doorwerth, dan zal de stichting zelf op zoek moeten naar een andere locatie, zo meldt een woordvoerder.

,,De gemeente kan daarin voor ondersteuning zorgen. Daar is echter geen actie op uitgezet, omdat we nog steeds gaan voor de realisatie van ontmoeten binnen het centrum van Doorwerth.”

Struisvogelpolitiek, vindt de voorzitter

,,Verbijsterend”, noemt Ellen Rozenboom, bestuursvoorzitter van de Poort van Doorwerth, de reactie van de gemeente. ,,Ik vind dat ze heel laconiek reageren.”

Niet alleen is de realisatie van het ontmoetingsdeel onzeker, ook als dit wel doorgaat zijn er obstakels volgens Rozenboom. ,,We hebben al aangegeven dat we niet in staat zijn die torenhoge huur te betalen.” Struisvogelpolitiek, vindt de voorzitter. ,,Ik heb het idee dat ze de kop in het zand steken.” Bron: gelderlander.nl 4-6-19

 

Overig nieuws