‘Pop-up natuur’ na sloop voormalige belastingkantoor

16 november 2017 09:14 uur

Het al tien jaar leegstaande, voormalige belastingkantoor in Winterswijk wordt gesloopt. De natuur krijgt op de plek bij de watertoren voor minimaal vijf jaar de vrije hand.

Het Rijksvastgoedbedrijf, de eigenaar van het pand, heeft het afgeschreven belastingkantoor inmiddels overgedragen aan het sloopbedrijf, dat de grond na de sloop in handen geeft van de gemeente. De sloop begint deze week en duurt maximaal vier maanden.

Wandelen

,,Het dan braakliggende terrein wordt ingezaaid  met een bloemrijk grasmengsel waarna er gewandeld kan worden. Mensen kunnen ook hoogteverschillen aanbrengen zodat kinderen daar met fietsen overheen kunnen crossen”, zegt Vincent Brus, projectleider namens de gemeente. ,,Dat noemen we pop-up natuur en dat blijft het voor minimaal vijf jaar.”  Het complex, dat eerst dienst deed als douanekantoor, is begin jaren tachtig van de vorige eeuw gebouwd. Zo’n tien jaar later kwam er een tweede vleugel bij. Na de sluiting van het belastingkantoor bleek het gebouw met 7.000 vierkante meter kantoorruimte onverkoopbaar.  Bron: gelderlander.nl 14-11-17