Philips-fabrieken in Breda gesloopt

21 mei 2018 20:50 uur

De voormalige Philips-fabrieken in Breda-Noord gaan tegen de vlakte.  Eigenaar Bosch heeft een koopovereenkomst gesloten met een ontwikkelaar. Daarbij is afgesproken dat Bosch eerst zorgt voor sloop van de gebouwen en dat daarna de officiële overdracht van het terrein plaats vindt.

Jeroen Langenhuijsen van Bosch Security Systems in Eindhoven wil alleen zeggen dat de koper een bedrijf is in de ‘logistieke sfeer’. “Het is niet aan ons om de naam van de koper kenbaar te maken. Maar het is ontwikkelaar die doorgaans logistieke centra bouwt en die dan verhuurt aan derden.”

Verouderd

Volgens Langenhuijsen zijn de gebouwen dermate oud dat sloopt de meest reële optie is. “Van buiten lijkt het nog wel iets, maar van binnen is het erg verouderd.” Hij verwacht dat binnenkort met de voorbereiding van de sloop begonnen wordt en dat ergens eind van het jaar de formele overdracht plaats vindt.

Het terrein op de hoek van  de Kapittelweg en noordelijke rondweg is 5,4 hectare groot. De gebouwen omvatten 25.000 vierkante meter. Bosch is lang bezig geweest met de verkoop maar Langenhuijsen is tevreden over de uitkomst. “Dit is voor beide partijen een goede overeenkomst.  Bron: ad.nl 21-5-18 Lees verder>>>>