Oude scholen Merlet in Cuijk begin 2019 gesloopt

18 juni 2018 19:59 uur

De oude schoolgebouwen van het Merletcollege in Cuijk zijn volgend voorjaar allemaal gesloopt. Dat leert de nieuwste planning van de gemeente Cuijk, eigenaar van de schoollocaties aan de Grotestraat en de Robijnlaan in Cuijk.

Sloop van de vestiging van het Merlet aan de Robijnlaan in de wijk De Valuwe staat gepland voor de laatste maanden van dit jaar. Het schoolgebouw aan de Grotestraat, tegenover super Jan Linders, gaat in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar tegen de vlakte.

Asbest

De gemeente heeft per locatie voor een half miljoen euro aan sloopkosten uitgetrokken. Hierin zitten ook kosten voor het veilig verwijderen van asbest.

Leerlingen en personeel zijn na de herfstvakantie vorig jaar verhuisd naar een gloednieuwe school aan de Katwijkseweg in Cuijk, dicht bij de Maas.
Leegstandbeheerder VPS Nederland verhuurt, op verzoek van de gemeente Cuijk, tegen een vergoeding van maandelijks 250 euro woonruimten in de oude schoolgebouwen. Dit moet vandalisme tegengaan, terwijl zo ook mensen aan betaalbare – tijdelijke – woonruimten geholpen worden.

Woningbouw

Op de plek van het Merlet aan de Grotestraat moet woningbouw komen, al zijn er nog geen concrete plannen. Of er ook woningen komen aan de Robijnlaan is nog niet duidelijk. Bron: gelderlander.nl 18-6-18