Ongelofelijk: sloop ‘vleermuizenboerderij’ weer gestopt, ditmaal vanwege asbest

16 mei 2018 20:16 uur

Van de regen in de drup, zo moet Rijkswaterstaat zich inmiddels voelen als het om de ‘vleermuizenboerderij’ langs de N35 gaat. De sloop, die vanochtend eindelijk werd begonnen, is alweer gestopt. De reden? Asbest. Vanochtend vroeg arriveerden graafmachines bij de boerderij tussen Zwolle en Wijthmen. Maar na enkele uren moesten de medewerkers van sloopbedrijf Boverhof alweer stoppen.

Ongebruikelijke plek

Tussen de binnen- en buitenmuren op de begane grond van de boerderij werd namelijk asbest gevonden. Een zeer ongebruikelijke plek, vertelt voorlichtster Sandra van der Zweep van Rijkswaterstaat. “Bij zo’n oude boerderij verwacht je asbest op de meer gebruikelijke plekken, zoals in het dak, bij de openhaard of rond het leidingwerk. Dat was ook bij deze boerderij het geval en dat hebben we uiteraard al eerder laten weghalen.”

In de muren

Maar asbest in de muren, dat is een ander verhaal, vertelt Van der Zweep. Dat ontdek je pas op het moment dat het zichtbaar wordt. Tijdens de sloop dus. “En zoals dat gaat met asbest: op het moment dat dat wordt aangetroffen, moet iedereen direct alles uit de handen laten vallen.” Bron: rtvoost.nl 15-5-18 Lees verder>>>>