Nijmegen: Corporatie Reggewoon knapt nog eens 37 woningen op

20 september 2020 18:11 uur

Woningcorporatie Reggewoon begint dit najaar met de grondige renovatie van 37 huurwoningen in Hellendoorn (De Marsjes, De Bloeven en Dokter ter Borghstraat), Daarle (Kötterskamp), Daarlerveen (Gozem Gritterstraat) en Nijverdal (Collenstaartweg).

Manager vastgoed Jasper van Zanten vertelt dat het hierbij gaat om de laatste fase van een in 2016 begonnen project van Reggewoon om 164 seniorenwoningen in de gemeente Hellendoorn op te knappen.

De woningen krijgen een nieuwe keuken, toilet en badkamer. Bovendien worden de daken vernieuwd en daarop worden gemiddeld dertig zonnepanelen geplaatst. Deze rijtjeshuizen gaan namelijk helemaal van het gas af en worden daarom ook voorzien van een warmtepomp. „Dit groot onderhoud zorgt voor een veel hoger energielabel van de woningen. De bewoners moeten de energie de ze jaarlijks verbruiken nu zelf gaan opwekken, zodat er uiteindelijk nul op de meter blijft staan”, zegt Van Zanten.

De manager vastgoed benadrukt dat de huren niet worden verhoogd, ondanks een forse investering van soms wel een ton per woning. „De huizen van Reggewoon zijn bedoeld voor mensen met een smalle beurs en moeten wel betaalbaar blijven voor deze doelgroep”, benadrukt  hij. De servicekosten gaan wel iets omhoog, omdat huur voor de zonnepanelen moet worden betaald. Maar deze geringe lastenverhoging wordt meer dan gecompenseerd door een lagere energierekening.

Van Zanten verwacht dat het project in Hellendoorn ergens in 2021 wordt afgerond en dan zijn meer dan 70 seniorenwoningen in buurgemeente Wierden aan de beurt om te worden opgeknapt.  Bron: tubantia.nl