Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2020 – week 42

20 oktober 2020 14:29 uur

Renovatie 102 woningen in Gracht Kerkrade – nieuws | HEEMwonen
Heem Wonen – 20 Oct 2020
In opdracht van HEEMwonen renoveert BAM Wonen 102 woningen aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat in Kerkrade. Eind oktober wordt gestart met de woningverbetering, waarbij zowel duurzaamheidsmaatregelen als onderhoud worden uitgevoerd. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2021. De totale investering van HEEMwonen bedraagt ruim 6,5 miljoen euro. De woningen aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat zijn gebouwd in 1974.

 

Winkelcentrum Achtse Barrier in Eindhoven gaat in 2022 op de schop
ED (Eindhovens Dagblad) – 20 Oct 2020
EINDHOVEN – In 2022 gaat winkelcentrum Ardèchelaan en wooncomplex Cantershoef in de Achtse Barrier eindelijk op de schop. De laagbouwwoningen maken plaats voor een woontoren van zo’n 40 meter en een Lidl-supermarkt. De dagwinkels worden verplaatst naar de hoek Fransebaan-Ardèchelaan.

 

Woningen op brandlocatie Blauwe Doos in Musselkanaal
Ter Apeler Courant –  20 Oct 2020
Sinds jaar en dag stond het oude winkelpand op de hoek van de Jan Kortstraat en de Marktstraat leeg, toen er in 2016 brand uitbrak, was het helemaal een verloren zaak geworden. De gemeente liet het daarom slopen. Maandagavond werd bekend dat woningcorporatie Lefier er zeven nieuwe sociale eengezinswoningen wil bouwen. Drie daarvan worden levensloopbestendig. Vier van de huizen kijken uit op het kanaal aan de Marktstraat, drie hebben hun gevel aan de Jan Kortstraat.

 

Uitstel sloop van de woningen aan Dennenlaan in Veenendaal
De Rijnpost –  20 Oct 2020
VEENENDAAL – De sloop van 52 afgeschreven woningen aan de Dennenlaan en de Sparrenlaan in Veenendaal wordt uitgesteld. Aanvankelijk zou in oktober de sloopkogel komen. De vergunning voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet wordt verlengd tot 20 november 2021. “Dat heeft te maken met de opzegtermijn van drie maanden”, zegt een woordvoerder van verhuurder Patrimonium woonservice.  “De opzegbrief van de huur gaat nu de deur uit.