Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2020 – week 37

14 september 2020 20:26 uur

Iconische herberg Witte Paarden gesloopt: “Er hebben zich hier wat taferelen afgespeeld”
RTV Oost – 11 Sep 2020
BZN trad er op, Drukwerk en ook The Cats zijn er geweest. Vandaag werd de iconische herberg De Witte Paarden in Witte Paarden gesloopt. Zonde, vinden voorbijgangers die toch even blijven kijken hoe de grijper van een grote graafmachine het pand met de grond gelijkmaakte. “Er hebben zich hier wel taferelen afgespeeld.”Dat het niet lang meer kon duren voor het karakteristieke pand zou worden gesloopt was wel duidelijk.

 

Sectorpark
Gemeente Haarlemmermeer – 14 Sep 2020
De kwaliteit van het kantoorgebouw en de loods van de voormalige gemeentewerf bleek niet goed genoeg om als kluswoning aan te bieden. De kosten zouden te hoog worden om ze betaalbaar te houden voor starters. Bovendien passen de panden niet goed genoeg in de nieuwe omgeving. Op deze plek wil de gemeente ongeveer dertig sociale huurappartementen voor jongeren bouwen. Op 3 september 2020 is de gemeenteraad akkoord gegaan met dit nieuwe plan.

 

Drie patiowoningen en villa op locatie wasserij
Haren in de krant – 14 Sep 2020
Aan de Kromme Elleboog waar ooit ‘drie generaties Bouwman’ de gelijknamige wasserij runden, worden straks drie woningen gebouwd. De villa uit de jaren 30 wordt in oude luister hersteld. Dat is wat projectontwikkelaar Martijn Ezinga (ACE Vastgoed BV in Santpoort-Zuid) uit graag wil. Hij bracht zijn jeugd door in Haren en wil het dorp van zijn kinderjaren ‘iets moois’ geven.

 

Dreigende sloop ‘droomhuisjes’
Telegraaf – 9 Sep 2020
Driebergen – Veertig seniorenwoningen aan de Valentijn in Driebergen-Rijsenburg dreigen te worden gesloopt. De gelijkvloerse woningen uit 1973 moeten plaats maken voor een appartementencomplex.De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de locatie aangewezen als ‘kansrijke woningbouwlocatie’.