Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2020 – week 25/26

01 juli 2020 07:00 uur

Triada renoveert 45 appartementen Suikerbrinkflats
Vaassens Weekblad –  30 Jun 2020
Triada renoveert 45 appartementen Suikerbrinkflats”>Vaassen – Begin april is Triada gestart met het op hoog niveau renoveren van de 45 appartementen in drie flats aan de Suikerbrink te Vaassen. Triada heeft voor renovatie gekozen in plaats van sloop. De flats uit begin jaren 60 zijn straks aardgasloos en krijgen een energielabel A. Bij deze oudere flats een flinke uitdaging. Na de bekendmaking van de renovatie zijn de bewoners allemaal verhuisd naar een passende Triada woning elders.

 

De Alliantie en BAM Wonen verduurzamen samen met bewoners 61 historische woningen in wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort
De Alliantie – 24 Jun 2020
De Alliantie en BAM Wonen willen, in nauwe samenwerking met de bewoners, 61 historische sociale huurwoningen verduurzamen in Wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort. Hiervoor tekenden Maartje Brans, directeur Vastgoedonderhoud van de Alliantie en Tom Jongen, Directeur Zuidwest, Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen de bouwteamovereenkomst. De uitvoering van de werkzaamheden wordt ook samen vormgegeven.

 

Verzet tegen besluit om kunstwerk van stadhuis Groningen te verwijderen
Nu.nl –  23 Jun 2020
Erfgoedvereniging Heemschut komt in verzet tegen het besluit om bij de renovatie van het Groningse stadhuis het kunstwerk van Rudi van de Wint uit 1990 te verwijderen. De oudste monumentenvereniging van Nederland heeft de gemeente Groningen verzocht om de plannen zo aan te passen dat het hoogwaardige en zeldzame kunstwerk van Rudi van de Wint in het Groninger stadhuis volledig behouden kan blijven. Het werk van kunstenaar is opgenomen in diverse belangrijke museale collecties.

 

Voormalig huis Etty Hillesum gered van de sloop
AD / Amsterdam –  17 Jun 2020
Het voormalig huis van de Joodse schrijver Etty Hillesum is officieel gered van de sloop. Het college van b. en w. heeft het huis aangewezen als gemeentelijk monument. Wethouder Meliani: ‘Het huis is belangrijk erfgoed voor Amsterdam.’