Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2020 – week 20

19 mei 2020 08:36 uur

16 mei Sloop voormalige snackbar De Smulhoek van start
Papendrecht.net – 18 Mei 2020
PAPENDRECHT – Op zaterdag 16 mei is eindelijk een start gemaakt met de sloop van de voormalige snackbar De Smulhoek aan de Douwes Dekkerlaan. Dit kleine pand stond al jaren leeg en stond nog moederziel alleen overeind en was behoorlijk verpauperd. Er was een hek omheen gezet om vandalen op een afstand te houden. Vroeger stond de snackbar tussen sporthal De Laaght en Sauna Papendrecht, maar deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt.

 

Bouwbord vanaf 15 mei verplicht in verschillende stadsdelen Amsterdam
Bouwend Nederland – 15 Mei 2020
Amsterdam neemt maatregelen om overlast en negatieve gevolgen van het verbouwen van panden tegen te gaan. Het aantal verbouwingen neemt de laatste jaren toe, waardoor bewoners in (met name) stadsdelen West en Zuid overlast ervaren door stof en lawaai. Deze ontwikkeling wordt door de gemeente ook wel “bouwdynamiek” genoemd. Na een pilotproject hebben verschillende stadsdelen het besluit genomen om de plaatsing van een bouwbord verplicht te stellen.

 

Raadhuis Heerde leeg getrokken voor renovatie
De Stentor –  15 Mei 2020
Het Raadhuis in Heerde wordt deze dagen helemaal leeggeruimd. Het monumentale pand krijgt het komende jaar een volledige renovatie. Met een uitbouw achter het pand wordt de raadszaal verruimd zodat de gemeenteraad daar na de zomer van 2021 weer kan vergaderen. Sandra Veltmaat 15-05-20, 06:30 Laatste update: 06:35 Delen per e-mail Sluit De tijdelijke situatie is voor de gebruikers van het Raadhuis vanwege de coronamaatregelen nog meer behelpen geworden dan gepland.

 

‘Klip en klaar: geen sloop oude meisjesschool Vlokhovenseweg Eindhoven’
ED – 12 Mei 2020
EINDHOVEN – ,,Laat ik klip en klaar stellen dat het gebouw Vlokhovenseweg 41 niet gesloopt mag worden als we het verkopen. Dat staat letterlijk in het koopcontract. Daarmee hebben we geborgd dat het cultuurhistorisch waardevolle pand behouden blijft.” Dat zei wethouder Yasin Torunoglu dinsdagavond tegen de gemeenteraad van Eindhoven.