Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2020 – week 11

16 maart 2020 20:52 uur

Tivoli Oudegracht en drie andere Utrechtse monumenten krijgen subsidie van provincie
De Utrechtse Internet Courant –  13 Mar 2020
De provincie betaalt mee met de restauratie van vier Utrechtse monumenten. Zo wordt er onder andere geld gestopt in de herontwikkeling van Tivoli Oudegracht. In totaal investeert de provincie Utrecht 3,9 miljoen euro uit het fonds Erfgoedparels voor de restauratie van 14 rijksmonumenten. “De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat deze monumenten goed toegankelijk blijven voor het publiek en draagt daarom bij aan onderhoud en restauratie”, is te lezen op de website.

 

Bewoners tegen sloop Peperstraat #GEHEIM
De Orkaan – 15 Mar 2020
Acht mensen dienden een ‘zienswijze’ in en stelden vragen over de sloop van 112 sociale woningen aan de Peperstraat in Zaandam. Wat ze vinden en wat ze vragen is niet openbaar. De brieven zijn namelijk ondertekend en bevatten dus ‘persoonsgegevens’ volgens Zaanstad. De brieven zijn voor raadsleden wel te raadplegen maar dus niet voor anderen.

 

Wethouder Oegstgeest: “Poortgebouw Endegeest kan worden behouden”
Sleutelstad – 12 Mar 2020
Het Poortgebouw aan de Endegeesterstraatweg in Oegstgeest hoeft niet te worden gesloopt om herontwikkeling van het gebied mogelijk te maken. Dat zei wethouder Peter Glasbeek in reactie op een motie van D66. Door het gebouw niet te slopen hoeft er elders in het bosrijke gebied rond kasteel Endegeest minder gebouwd te worden, waarmee aan een breedgedragen wens van de gemeenteraad wordt voldaan.

 

Brandweer wil oefenen in sloopflat Sittard
De Limburger –  11 Mar 2020
De brandweer bekijkt of in mei geoefend kan worden in de twaalf verdiepingen tellende Eisenhowerflat in Sittard. Bedoeling is dat de geplande sloop van het pand niet lang daarna start.