Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 6

12 februari 2019 08:24 uur

Vijf vragen over einde storttaks asbestsanering
Nieuwe Oogst –  11 Feb 2019
Asbestverwijdering wordt iets goedkoper omdat sinds 1 januari van dit jaar geen stortbelasting meer betaald moet worden. Wat houdt de nieuwe regeling in en wat is het voordeel voor de eigenaar van een asbestdak? Wat is er veranderd? Sinds 1 januari 2019 is de afvalstoffenbelasting vervallen voor asbesthoudende producten die in gebruik zijn geweest als dakbedekking. De stortkosten die gemeenten berekenen, gelden nog wel gewoon.

 

Vervanging wieken Molen Rijn en Zon start maandag; gemeenteraad pleit voor betere restauratie
De Utrechtse Internet Courant – 10 Feb 2019
Een aantal partijen van de Utrechtse gemeenteraad pleit voor betere restauratie van korenmolen Rijn en Zon aan de Adelaarsstraat. De herstelwerkzaamheden van de gemeente, die vanaf morgen op de planning staan, zijn volgens hen niet voldoende. Het gevlucht (de wieken) van Molen Rijn en Zon wordt morgen van de molen getakeld en vervangen. Het wieksysteem dat ter vervanging dient is niet voorzien van zogenaamde stroomlijn neuzen.

 

Renovatie verouderd schoolgebouw
Architectenweb.nl – 6 Feb 2019
Het Nieuwe Lyceum is een scholengemeenschap voor havo, atheneum en gymnasium met ongeveer 1.050 leerlingen. Het schoolgebouw is aangepast aan een nieuw onderwijsconcept, waarbij de verschillende leeromgevingen zijn toegesneden op de specifieke leerbehoefte van diverse leerjaren en onderwijstypen. De school is gehuisvest in een prachtig gebouw uit 1938 met uitbreidingen in 1954 en 1984 aan de Jan Steenlaan 38 in Bilthoven. Vanaf 1995 hebben diverse aan- en verbouwingen plaatsgevonden.

 

Efficiënt renoveren begint met een goede samenwerking
CorporatieGids – 6 Feb 2019
Geplaatst door CorporatieMedia op woensdag 6 februari 2019 In opdracht van woningcorporatie Domijn renoveerde Consolidated de daken van een blok aanleunwoningen in Enschede. Om deze dakrenovatie zo efficiënt mogelijk uit te voeren, werkten we nauw samen met twee van onze partners. Drie bedrijven, elk met hun eigen expertise voor één doel. Planmatig onderhoud Consolidated Nederland en Boll Dakmanagement zijn samen verantwoordelijk voor het planmatig onderhoud voor woningcorporatie Domijn.