Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 5

05 februari 2019 08:54 uur

Rabobank presenteert circulaire kansen voor Midden-Nederland
VAR Nieuwsblad – 3 Feb 2019
REGIO > De Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Een grote ambitie, die ook een grote beweging vereist. Rabobank wil die op gang brengen. De bank onderzocht de circulaire kansen voor bedrijven in de regio Midden-Nederland. Tijdens de Rabobank Circular Economy Challenge in Amersfoort werd het eerste exemplaar van deze regioscan uitgereikt aan gedeputeerde Pim van den Berg. De sectoren Het grootschalige onderzoek is in opdracht van Rabobank uitgevoerd door KPMG.

 

Jachtlust tegen de vlakte voor woningbouw
Goors Nieuws – 30 Jan 2019
GOOR – Het pand van café en zaal Jachtlust aan de Markeloseweg gaat binnen afzienbare tijd tegen de vlakte. Het pand en het perceel van in totaal 6.000 vierkante meter is aangekocht door het Goorse aannemingsbedrijf Haafkes (in de volksmond ‘kleine Haafkes’) dat op die plek tussen de drie en vijf woningen in het luxere segment op grote kavels wil plaatsen. Jachtlust zit al enige tijd dicht en er waren geen kandidaten om de horecabestemming over te nemen.

 

Spoeddebat houdt sloop ringwegviaduct niet tegen
RTV Noord –  30 Jan 2019
GRONINGEN – Als de gemeenteraad de sloop had tegengehouden, had dat volgens de wethouder verstrekkende financiële gevolgen kunnen hebben. Het desbetreffende viaduct gaat over het spoor bij de Esperantostraat en maakt deel uit van de huidige ringweg. Het viaduct moet plaatsmaken voor de verdiepte ligging die in de nieuwe zuidelijke ringweg komt. Aannemer Herepoort start binnenkort met sloop van het viaduct.

 

Studio’s in oude bibliotheek
Het Kontakt Harderwijk –  30 Jan 2019
HARDERWIJK De gemeente verkoopt de ‘oude bieb’ aan die partij, die op de proppen komt met ‘het allerbeste, allermooiste en duurzaamste’ ontwikkelplan. Er moeten in elk geval appartementen in komen. Het gebouw aanpassen mag, maar slopen ook. De gemeente kocht het gebouw aan de Academiestraat in 2017.

 

Voormalig pand Thuiszorg De Friese Wouden tegen de vlakte
GrootHeerenveen – 30 Jan 2019
HEERENVEEN – Het voormalige pand van Thuiszorg De Friese Wouden aan de Thorbeckestraat in Heerenveen gaat tegen de vlakte. TN Slopen en Saneren is momenteel druk met de sloop van het pand. De vrijgekomen materialen worden gescheiden en in containers afgevoerd. Enkele meters verderop staat het volgende pand dat gesloopt gaat worden. Dit betreft het voormalige kantoor van Fooq. Op de ruimte die ontstaat zullen appartementen gebouwd worden.