Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 48

02 december 2019 20:24 uur

 

Eeuwenoud kasteel Ter Horst in Loenen krijgt kostbare nieuwe jas in retro-stijl aangemeten
TC Tubantia – 29 Nov 2019
Het eeuwenoude kasteel Ter Horst in Loenen staat in de steigers. Na ruim een eeuw (1915) krijgt het 27 meter hoge gebouw een grondige opknapbeurt zodat het weer- en windbestendig is voor de komende honderd jaar. De restauratie van het kasteel, dat dateert uit 1557, vergt een vermogen.  Ter Horst is een van de steeds spaarzamer wordende kastelen die nog in particuliere handen zijn.

 

Man ernstig gewond bij sloopwerkzaamheden in Borculo
Omroep Gelderland – 2 Dec 2019
De muur stortte rond 12.40 uur in door onduidelijke oorzaak. De man was ingehuurd door een sloopbedrijf en kwam onder het puin terecht. De brandweer heeft hem met hulp van omstanders bevrijd.  De man is naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd.  De Inspectie SZW – de voormalige Arbeidsinspectie – onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

 

Kraakpanden Ooievaarstraat-Valkstraat worden gesloopt
De Orkaan – 28 Nov 2019
Kraakpanden Ooievaarstraat-Valkstraat worden gesloopt Drie panden op de hoek van de Ooievaarstraat en de Valkstraat in Zaandam worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De drie woningen waren gekraakt. De krakers zijn vorige week uit het pand gezet na een uitspraak van de rechter. De eigenaar gaat de panden slopen en heeft daarvoor een melding bij de gemeente gedaan. De huizen zijn na de ontruiming dichtgetimmerd en onbruikbaar gemaakt om opnieuw kraken te voorkomen.

 

Erfgoedcommissie faliekant tegen sloop monumentale barakken
Alles over Katwijk – 29 Nov 2019
De gemeentelijke Erfgoedcommissie was afgelopen maandag duidelijk in haar uitspraak. Geen sloop van de 14 barakken aan de westzijde van de Wassenaarseweg. Klare taal. Of het college van burgemeester en wethouders het advies gaat opvolgen, is nog wel de vraag. En in het vervolgtraject is er nog de Raad van State. Of die de barakken wil blijven behouden, is ook maar de vraag. Het blijft spannend rond de mogelijke overleving van het oude geschiedenisgoed.