Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 46

18 november 2019 20:08 uur

De sloop van het voormalig Stadskantoor in Naarden is nu echt begonnen
Gooi- en Eemlander – 18 Nov 2019
Voor veel artikelen is een abonnement vereist. Samenvatting: Het geraas van vallende bakstenen en brekend puin is door bijna heel Naarden Vesting te horen. In de Gansoordstraat in Naarden Vesting blokkeert een enorme grijper bijna de hele rijbaan. Grote happen beton verdwijnen uit wat tot nog niet eens zo heel lang geleden de muren de vloeren van het bestuurlijk centrum van de gemeente Naarden was.

 

Eindelijk actie: bouwputten in Goudswaard en Piershil na jaren aangepakt
BN DeStem – 17 Nov 2019
De twee gaten op de plek van de voormalig dorpshuizen in Goudswaard en Piershil lijken eindelijk opgevuld te worden. Het begin van de verkoop van vijftien woningen staat voor het einde van dit jaar gepland, in 2020 gaan de eerste palen de grond in. Maren Verbunt 17-11-19, 19:10 Delen per e-mail Sluit Tientallen inwoners kijken sinds de sloop van de dorpshuizen tegen een bouwput aan. De terreinen liggen inmiddels al zo’n 24 maanden braak.

 

Uitgebrand winkelpand in Putten wordt gesloopt; voorgevel met shovel naar beneden gehaald
De Stentor –  12 Nov 2019
Update & videoEen pand aan de Verlengde Dorpsstraat in Putten, dat vanmiddag werd getroffen door brand, wordt helemaal gesloopt. Cor van Dalen 12 nov. 2019 Laatste update: 19:23 Delen per e-mail Sluit Het ging om een leegstaand winkelpand, naast de HEMA in het centrum. De vlammen sloegen uit de ramen en boven het pand hingen dikke rookwolken. Nadat de brandweer het vuur onder controle had, bleek er van van pand weinig meer over en werd tot sloop besloten in verband met instortingsgevaar.

 

Heijmans/De Wever: 65 miljoen in wonen Koningsoord en Piushaven
BN DeStem –  12 Nov 2019
TILBURG/BERKEL-ENSCHOT – Heijmans en De Wever hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van zo’n 220 koop- en huurwoningen in Koningsoord (Berkel-Enschot) en de Piushaven (Tilburg).  In het project wordt 65 miljoen euro gestoken. Een deel van de woningen (112 zorgappartementen) is bestemd voor ouderen met uiteenlopende zorgbehoeftes.