Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 45

11 november 2019 19:03 uur

Bewoners Kromhout zijn slooppanden beu en knappen straat op met planten
Dordrecht.net – 7 Nov 2019
DORDRECHT – Verschillende panden in de Kromhout, aan de kant van de Noordendijk, staan te wachten op sloop. Hier komt nieuwbouw voor in de plaats. Dit laat nog op zich wachten, onder meer vanwege de vervuilde grond, die is aangetroffen op de plek waar deze panden zich bevinden. Inmiddels hebben enkele bewoners moeten vertrekken. Deze, nog bewoonbare huizen, zijn nu dichtgespijkerd en staan te verpauperen.

 

Sloopgarage Kempering: de geur van urine en diesel als cultureel erfgoed
Het Parool – 7 Nov 2019
Portretten van straatkunstenares Anopsy in parkeergarage Kempering. Beeld Patrick MeershoekDe ene na de andere parkeergarage ging de afgelopen jaren tegen de vlakte in de Bijlmer, maar in het geval van Kempering wordt de sloop voorzichtig aangepakt. Voorafgaand aan de komst van de sloopkogel wordt eerst minutieus in kaart gebracht welke waardevolle elementen er nog zijn in de betonnen kolos, en welke kunnen worden behouden als cultureel erfgoed.

 

Flat Helmbergweg tegen de vlakte
RTV Katwijk – 6 Nov 2019
De eerste flat aan de Helmbergweg is tegen de vlakte. De afgelopen dagen is Van Diemen bezig geweest met het neerhalen van de eerste flat. De flat aan de Boerslaan volgt binnenkort. Deuren, hekwerken en ander nog bruikbaar materiaal is de afgelopen tijd verwijderd. Na de sloop wordt niet direct begonnen met nieuwbouw. Dunavie is daarover nog in gesprek met de gemeente. ‘Flatje slopen, flatje bouwen’ is niet meer aan de orde.

 

Nieuwe woningen voor Hamplaats in Ten Boer
Gemeente Groningen – 11 Nov 2019
Vandaag, maandag 11 november starten voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van 24 woningen aan de Hamplaats in Ten Boer. In eerste instantie vindt de verwijdering van asbest plaats. Aansluitend starten de sloopwerkzaamheden.   Aanleiding voor deze sloop is de schade die de woningen vanwege aardbevingen hebben opgelopen. De verwachting is dat deze sloop tot begin 2020 duurt. Meteen daarna vindt de nieuwbouw plaats.

 

Metamorfose voor Rolduckerveld – nieuws | HEEMwonen
Heem Wonen – 5 Nov 2019
Het Kerkraadse Rolduckerveld krijgt een fikse impuls. De buurt kampt al jaren met problemen op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, armoede, eenzaamheid en een deels verouderde woningvoorraad. Daarom hebben woningcorporaties Wonen Zuid en HEEMwonen, de Stadsregio Parkstad Limburg, de Provincie Limburg en de gemeente Kerkrade de handen ineen geslagen om Rolduckerveld klaar te maken voor de toekomst. Er is een visie opgesteld die de mogelijkheden aangeeft tot verbetering in het gebied.

 

Groen licht voor maximaal twintig nieuwe huurwoningen aan Lindenlaan in Nieuwe Pekela
Dagblad van het Noorden – 5 Nov 2019
De bouw van nieuwe huurwoningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela gaat door. Woningcorporatie Acantus heeft daarover afspraken met de gemeente Pekela gemaakt. Volgens Acantus gaat het om 16 tot 20 nieuwe energiezuinige en duurzame woningen.’Huurders willen graag in de buurt blijven wonen’,,De sloop van de huidige woningen en de bouw van de nieuwe woningen vindt in fases plaats, zodat bewoners direct van hun huidige woning naar een nieuwe woning kunnen”, zegt directeur Anita Tijsma.