Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 44

04 november 2019 18:57 uur

Groen licht voor woningbouw op ’t Loo
Gemeente Bergeijk –  29 Oct 2019
BERGEIJK – Wellicht was het u al opgevallen maar aan de Terlostraat in Bergeijk zijn ze gestart met de sloop van twee oude kippenstallen. Dit heeft alles te maken met het akkoord wat de gemeente in juli heeft bereikt met de eigenaar van de grond en twee projectontwikkelaars voor een nieuwbouwproject op ’t Loo in Bergeijk.

 

Nieuwe middeldure huurwoningen in Kolenkitbuurt
De Westkrant –  31 Oct 2019
BOS EN LOMMER – De gemeente wil tachtig nieuwbouwwoningen ontwikkelen in de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. Het zal gaan om ongeveer 65 woningen in de categorie middeldure huur, de rest dure huurwoningen. Het college van B en W wil dit project Ringspoor-Noord aanbieden aan woningcorporaties.  In de Kolenkitbuurt gaat het om de laatste ontwikkellocatie, aldus de gemeente. De buurt heeft de laatste jaren een ingrijpende metamorfose ondergaan met renovaties, sloop en nieuwbouw.

 

Glaskunstwerk in Hengelose school gered van sloop
De Stentor – 4 Nov 2019
HENGELO  – Het volgens kenners unieke glaskunstwerk in de voorgevel van het voormalige Gilde College aan de Bandoengstraat is gered van de sloop. Jan Ankoné 04-11-19, 15:51 Delen per e-mail Sluit Volledig scherm Het glaskunstwerk in de voorgevel van het Gilde College in Hengelo © Gemeente Hengelo Het oude schoolgebouw gaat binnenkort tegen de vlakte.

 

Officieel startsein renovatie hoofdgebouw Annapark
Omroep Venray – 4 Nov 2019
Vincent Hofs, directeur vastgoedontwikkeling van de Renschdaelgroep heeft op vrijdag 1 november samen met wethouder Martijn van der Putten het officiële startsein gegeven voor de restauratie van het hoofdgebouw op het Annapark. Komende tijd wordt alleen de buitenkant aangepakt zoals dak, voegwerk en zonwering. Dit onderdeel kost al enkele miljoenen. Hiervoor wordt een deel van de Rijkssubsidie aangesproken.

 

Onderonsje met bedrijventerrein De Boeg gaat Oegstgeest geld kosten
Bodemnieuws – 4 Nov 2019
De kosten voor het schoonmaken van de grond van het voormalige MEOB-terrein in Oegstgeest hangen als donkere wolk boven de gemeente. In 2017 trad die als tussenpersoon op bij de verkoop van de grond voor het nieuw op te richten bedrijventerrein De Boeg. De gemeente zou geen enkel risico lopen. Nu blijkt echter dat de verkoop niet volgens het boekje is gegaan waardoor de gemeente met succes aansprakelijk kan worden gesteld voor 250.000 euro aan kosten voor grondsanering.