Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 40

08 oktober 2019 06:09 uur

Delfzijl presenteert locaties voor 750 nieuwe huizen
RTV Noord – 8 Oct 2019
De meesten daarvan staan in de Zandplatenbuurt in Delfzijl Noord, waar honderden woningen gesloopt moet worden. De gemeente presenteert de locaties eind volgende maand op een Woonbeurs in de Brede School Noord. Daar kunnen huurders en particulieren kijken waar zij straks willen wonen. ‘We willen de stad inbreiden. Dat betekent dat we het centrumgebied zoveel mogelijk bebouwen en de randen uitdunnen’, zegt wethouder IJzebrand Rijzebol (CDA). Daardoor wordt de stad compacter.

 

Nieuwbouw op plek Emmer mavo Sleedoorn, ruim zes jaar na sloop
Dagblad van het Noorden – 7 Oct 2019
EMMEN – Op de plek van de voormalige mavo Sleedoorn in Emmen wordt volgend voorjaar begonnen met de bouw van veertien twee-onder-een-kapwoningen. Dit verwacht bouwbedrijf Koenen in Emmen. Het plan is volgens Patrick Linge van Koenen Bouw in nauw overleg met de buurt tot stand gekomen. Het perceel ligt vlak bij het bosgebied Emmerdennen en grenst aan drie straten: Sleedoorn, Hagedoorn en Meidoorn.In januari 2014 ging de mavo Sleedoorn tegen de vlakte.

 

Asbest gevonden bij opruimwerkzaamheden Watertorenterrein
Het Kompas Sliedrecht – 7 Oct 2019
SLIEDRECHT De opruimwerkzaamheden na de brand op het Watertorenterrein hebben vertraging opgelopen. Bij het onderzoek van nutsbedrijf Stedin naar oude stroompunten onder het puin is op asbest gestuit. De asbest is op een aantal locaties gevonden. Door de aanhoudende regen van de afgelopen week is het nat en niet verder verspreid. Daarom vormt het geen gezondheidsgevaar voor omliggende woningen. Wel wordt nu een protocol opgestart om de asbest te verwijderen.

 

Karosbrug binnenkort dicht vanwege sloop oude IZA gebouw
Publics Eye Nieuwegein – 6 Oct 2019
NIEUWEGEIN – Het kantoorgebouw aan de Borgstede 1, beter bekend als het ‘IZA gebouw’ in de binnenstad van Nieuwegein, is klaar om gesloopt te worden. Sedert 23 september jl. zijn de voorbereidende werkzaamheden door aannemersbedrijf Oskam afgerond en zijn de buurtbewoners geïnformeerd over de werkzaamheden. Met ingang van maandag 7 oktober is de verkeerssituatie rondom het gebouw en het appartementencomplex Hagestede gewijzigd in verband met deze sloop en is Borgstede afgesloten voor alle verkeer.