Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 36

09 september 2019 19:51 uur

Stikstofuitspraak blokt bouw duizenden woningen in Noord-Holland
AD  – 9 Sep 2019
AMSTERDAM – De bouw van zo’n tienduizend woningen in Noord-Holland staat op de tocht nu de Raad van State de Nederlandse stikstofaanpak heeft afgekeurd. In totaal staan in de provincie 650 projecten op losse schroeven.

 

Verbouwing van Leids stadhuis valt 1,8 miljoen euro duurder uit
Nu.nl – 9 Sep 2019
LEIDEN – De verbouwing van het Leidse stadhuis tot Hof van Leiden valt 7 procent duurder uit dan het bedrag waarmee de gemeente tot voor kort rekende. Het gaat daarbij om een bedrag van 1,8 miljoen euro. “Die overschrijving valt mee”, vindt wethouder Damen die verantwoordelijk is voor de ambtelijke herhuisvesting. “Gezien de complexiteit van het werk en de overspannen bouwmarkt.

 

Van strijkplank tot poppenhuis: deze spullen zitten vol met asbest
Telegraaf – 8 Sep 2019
“Wat begon als een opmerkelijke ‘uit de hand gelopen’ verzameling heeft geresulteerd in de opening van een minstens net zo opmerkelijk museum in Delft. Het monumentale pand Historisch Joris is decor voor een huiveringwekkende collectie asbesthoudende producten.”,:”‘Het is allemaal veilig hoor’ verzekert asbestdeskundige Joris Gribnau ons tijdens de rondleiding. “We hebben het net pas ingericht en we kregen al meteen vragen van bezoekers van de kapel, waar een deel van de tentoonstelling is.

 

Mourik voegt bedrijven samen vanwege complexe infraprojecten
Het Kontakt – 9 Sep 2019
GROOT-AMMERS • Technisch dienstverlener Mourik voegt drie infrabedrijven samen tot Mourik Infra B.V. Door de bundeling van deze activiteiten speelt Mourik in op de groei in de markt van complexe projecten. Mourik Groot-Ammers B.V., Mourik Limburg B.V. en Mourik Limburg Civiel B.V. gaan vanaf vandaag als één bedrijf verder. Door de bedrijven te integreren kan Mourik complexere en ingewikkeldere projecten aan.