Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 23

12 juni 2019 14:09 uur

Tweede Kamer wil stellingname kabinet over ontmantelen boorplatforms Noordzee
Volkskrant – 10 Jun 2019
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil op korte termijn horen weten wat het kabinet vindt van de wijze waarop Shell boorplatforms in de Noordzee wil ontmantelen. Het energieconcern is van plan om de betonnen fundamenten te laten staan, hoewel dan ook tonnen chemicaliën en olie achterblijven. Binnen de Kamer bestaan twijfels over die aanpak. Frank Hendrickx10 juni 2019, 14:12 Een boorplatform in de Noordzee, 2010.

 

Renkum houdt vast aan sloop dorpshuis Poort van Doorwerth
AD (Algemeen Dagblad) – 4 Jun 2019
DOORWERTH – De gemeente Renkum is niet van plan af te zien van de sloop van de huidige locatie van dorpshuis de Poort van Doorwerth. Dat geeft zij aan in reactie op de brief en de petitie die het bestuur van de Poort van Doorwerth naar de gemeente stuurde.

 

Dupe van asbestbesluit: ‘We voelen ons belazerd’
Telegraaf – 4 Jun 2019
Hengelo Gld – “Asbestdaken worden voorlopig toch niet verboden. Goed nieuws voor de naar schatting honderdduizend huizenbezitters met zo’n dak. Zij hoeven niet halsoverkop een kostbare renovatie uit te voeren. Maar er zijn ook mensen die daar al mee begonnen waren, en zij zijn minder blij.”,:”Zoals Paul Laman, die dinsdag – op dezelfde dag als het schrappen van het verbod – de rekening ontving voor de saneringswerkzaamheden die vandaag beginnen. “7.625 euro”, rekent Laman voor. “We voelen ons erg belazerd.

 

Renovatie voor oud PTT-complex: Zwolle juicht plan City Post toe
AD (Algemeen Dagblad) – 8 Jun 2019
ZWOLLE – City Post mag vernieuwen. Het oude kantoor en sorteercentrum van PTT Post aan de Westerlaan in Zwolle wordt omgebouwd tot een modern bedrijfsverzamelgebouw. De gemeente wil – in principe – meewerken aan die plannen van eigenaar DC Vastgoed uit Deventer.