Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 22

04 juni 2019 08:18 uur

Monumentale Rietveldschool wacht renovatie
Gemeente Haarlemmermeer – 31 May 2019
BADHOEVEDORP – De Rietveldschool, een openbare basisschool voor Daltononderwijs, telt nu zo’n 475 leerlingen. Dit cijfer stijgt naar verwachting tot zo’n 650. In de prognoses is namelijk rekening gehouden met de woningbouw in Badhoevedorp. Een ander gegeven is de populariteit van Badhoevedorp bij Amsterdamse leerlingen. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water: “Het Rijk betaalt niet mee en het college tornt niet aan de vrijheid van schoolkeuze en dus staat de gemeente Haarlemmermeer zelf volledig aan de lat.

 

Arib eist rol van Kamer in renovatie
Telegraaf – 4 Jun 2019
DEN HAAG – “De renovatie van het Binnenhof moet zo snel mogelijk worden aangestuurd door de Tweede Kamer, anders dreigt het democratisch hart van het land te worden ‘verminkt’.”,:”Dat zegt Kamervoorzitter Khadija Arib. Zij doet een zeldzame oproep aan Tweede Kamerleden om haar te steunen in een poging om het megaproject van 475 miljoen euro uit handen te halen van ‘architecten met megalomane plannen’. “Dit gebouw moet niet verminkt worden, daar moeten wij voor waken.

 

Permalink naar Verbod asbestdaken roept vragen op
Bouw en Uitvoering – 31 May 2019
De Eerste Kamer debatteerde met staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat over het wetsvoorstel ‘Verwijdering asbest en asbesthoudende producten’. Hierbij wordt een verbod op asbestdaken per 31 december 2024 ingesteld. De fracties hadden een aantal vragen over de uitvoerbaarheid, handhaafbaarheid en betaalbaarheid.

 

Zalengedeelte ’t Hazzo gesloopt
Gemeente Waalre – 4 Jun 2019
WAALRE – Op woensdag 29 mei is, volgens planning, de sloop van het gedeelte van ’t Hazzo met de theaterzaal en andere ontmoetingsruimten afgerond. Jansen Infra BV uit Son voerde de sloopwerkzaamheden duurzaam uit: alle materialen werden gescheiden, zodat deze zoveel mogelijk kunnen worden hergebruikt.

 

 

Overig nieuws