Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 19

14 mei 2019 07:35 uur

Inspectie SZW onderzoekt risicovolle sectoren
Arbo Rendement –  14 May 2019
De kans dat Inspectie SZW langskomt voor een controle is groter als er sprake is van een hoge risicosector of risicovolle arbeidsomstandigheden. In de sectorprogramma’s staat in welke sectoren wordt gecontroleerd en op welke arbeidsrisico’s. Zo is er een sectorprogramma, dat bepaalde sectoren inspecteert, zoals de bouw, schoonmaak of metaal. Daarnaast werkt Inspectie SZW met thematische programma’s waarbij een bepaald thema wordt aangepakt.

 

Vleermuizen hoeders van met sloop bedreigd ateliertje van De Stad Gods?
Noordhollands Dagblad – 7 May 2019
HILVERSUM – Is het atelier van zuster Van der Lee een monument? Terwijl Hilversum zich over die vraag buigt, zouden vleermuizen het gebouwtje voor sloop behoeden. In oktober vorig jaar vroeg het Cuypersgenootschap aan het college om het voormalige ateliergebouwtje op de Monnikenberg op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten. ,,Onze aanvraag is nog in behandeling

 

Huizenbezitters in Hoeksche Waard kunnen asbestverwijdering duurzaam maken
BN DeStem – 7 May 2019
HOEKSCHE WAARD – GroenLinks wil dat mensen die asbest uit hun dak moeten of willen verwijderen dat doen met een duurzaamheidslening van de gemeente Hoeksche Waard. Dat zegt raadslid Vincent Rietvelt. De Eerste Kamer beslist deze maand over een wet waarbij huizenbezitters voor 2024 de asbest uit het dak moeten verwijderen. De dure rekening moeten zij zelf betalen. Lokalen Hoeksche Waard trok vorige week over het wetsvoorstel aan de bel en wil de wethouder oproepen het gesprek met de minister aan te gaan.