Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 18

07 mei 2019 07:40 uur

Grote Zeeheldenbuurt Vught aan gruzelementen
ED (Eindhovens Dagblad) – 3 May 2019
VUGHT – Het ziet eruit als een oorlogsgebied maar het is het werk van de sloopkogel. Ongeveer de helft van de 78 te slopen woningen in de Grote Zeeheldenbuurt in Vught ligt inmiddels plat.  In het gebied Esschestraat, Michiel de Ruyterweg en Maarten Trompstraat start woningcorporatie Woonwijze vanaf 2020 met de bouw van 152 nieuwe woningen en appartementen. In het najaar van 2021 is de wijk volledig vernieuwd.

 

Dordtse projectontwikkelaar Stenic is failliet
BN DeStem – 2 May 2019
DORDRECHT – De Dordtse projectontwikkelaar Stenic, onder meer bekend van de verbouwing tot woningen van de oude lts aan de Reeweg, is failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door Bouwgroep BVR uit Roosendaal. Dat bedrijf claimt nog veel geld tegoed te hebben voor het lts-project. Eigenaar Sjack de Blaay van Stenic Holding is het niet eens met die claim en gaat het faillissement in hoger beroep aanvechten. Ruim een maand geleden nog kocht hij de Bonifatiuskerk van de gemeente.

 

Staatsbosbeheer hoeft vervuilde grond oude Gorcumse stort niet binnen vier jaar op te ruimen
BN DeStem – 3 May 2019
GORINCHEM – De oude gemeentelijke vuilnisbelt van Gorinchem hoeft niet binnen vier jaar te worden geruimd. Staatsbosbeheer, die de grond in beheer heeft, tekende bij de Raad van State met succes beroep aan tegen de ‘haastklus’. Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland wil dat dat de vervuilde grond op de voormalige stort Avelingen aan de Nieuwe Wolpherensedijk binnen nu en vier jaar wordt geruimd. Het heeft de twee hectaren grote locatie namelijk bestempeld als natuurgebied.

 

Nieuw zorgcomplex op plek van oude Naaldhorst
AD – 7 May 2019
NAALDWIJK – Er komt een volledig nieuw zorgcomplex op de plek van de oude Naaldhorst aan de Middel Broekweg in Naaldwijk. De gemeente Westland heeft daarvoor gisteren een intentieovereenkomst getekend met zorginstelling Pieter van Foreest. Het is de bedoeling dat er in het nieuwe gebouw onder meer verpleeghuisbedden komen

 

 

 

 

 

Overig nieuws