Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2019 – week 15

16 april 2019 06:29 uur

Nog geen sloopvergunning kerk Rehoboth Bellingwolde
Westerwolde Actueel – 12 Apr 2019
BELLINGWOLDE – Voor de sloop van de kerk Rehoboth aan de Hoofdweg in Bellingwolde is door de gemeente nog geen vergunning afgegeven. Woensdagavond werd in de commissievergadering, naar aanleiding van vragen die Edith van der Horst van de Partij voor de Dieren aan wethouder Bart Huizing stelde, duidelijk dat de gemeente Westerwolde nog geen sloopvergunning heeft afgegeven voor de kerk Rehoboth aan de Hoofdweg in Bellingwolde.

 

Wethouder: ‘Voorlopig geen sloop dorpshuis De Schakel’
Het Kontakt – 12 Apr 2019
VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden zal zeker tot aan de zomer niet beginnen met de sloop van dorpshuis de Schakel in Leerbroek. Ook niet om daarmee de bouw van een nieuw kerkelijk centrum voor de Hersteld Hervormde Gemeente in het dorp mogelijk te maken.  Dat bevestigde wethouder Christa Hendriksen afgelopen dinsdag nog eens tijdens de commissievergadering Ruimte, Verkeer, Economie.

 

Wellicht woningen in Heilige Hartkerk na uitblijven nieuwe exploitant
AD – 10 Apr 2019
BREDA – In de Heilige Hartkerk aan de Baronielaan komen mogelijk toch appartementen. Dit blijkt uit een informatie-avond georganiseerd door Aannemersbedrijf Van Agtmaal en de gemeente. Eerder was het de bedoeling dat er horeca en kantoren in de kerk zouden komen.

 

SP in Zutphen eist onderzoek naar ‘mislukte’ renovaties van woonstichting
De Stentor – 07 Apr 2019
De Woonbond moet een onafhankelijk onderzoek instellen naar de gerenoveerde woningen van Woonbedrijf Ieder1 in de Zutphense wijken Noordveen, Staatsliedenbuurt en de Buitensingel. Dat stelt de Zutphense fractie van de SP maandag voor tijdens de raadsvergadering. Volgens de SP kampen tientallen huurders in Zutphen met problemen, nadat hun woning door Ieder1 werd opgeknapt.