Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-7

13 februari 2018 07:31 uur

Officiële start voor renovatie De Stolpe in Harskamp!
Barneveldse Krant – 12 Feb 2018
Het is zover: De Stolpe in Harskamp wordt binnenkort gerenoveerd! Aan alle voorwaarden om te kunnen starten met de bouw wordt inmiddels voldaan. En dat betekent een feestje! Op 19 februari 2018 wordt de officiële start van de bouw gevierd. Aansluitend vindt een open huis voor geïnteresseerden plaats. Een speciale modelwoning is ingericht om de sfeer van de toekomstige woningen te kunnen proeven. Startbouw Voor de nieuwe bewoners van De Stolpe wordt een feestelijke bijeenkomst georganiseerd.

 

Buren bezorgd over forse flats op plek Fenixkerk in Leeuwarden
Leeuwarder Courant – 12 Feb 2018
Wanneer de Leeuwarder Fenixkerk plat gaat, komt hier nieuwbouw van 26 meter hoogte voor terug. Omwonenden maken zich zorgen. Het gaat om de leegstaande kerk bij de hoek van de Valeriusstraat en de Mr. P.J. Troelstraweg. Deze is zijn functie kwijtgeraakt als gevolg van de fusie door de protestantse gemeenten in de stad. Het gebouw uit de Wederopbouwtijd is niet waardevol genoeg om gered te worden van sloop, zo liet de gemeente in 2016 al weten.

 

Omnia tekent voor renovatie woningen Eekschilderweg
Veluweland – 06 Feb 2018
NUNSPEET Omnia gaat 31 woningen aan de Eekschilderweg in Nunspeet flink renoveren. Het is één van de prestatieafspraken welke zijn gemaakt tussen de Omnia Wonen en de gemeente Nunspeet. Het akkoord werd ondertekend door Monique Gevers van Omnia, Arie Bal van de Stichting huurdersbelangen Omnia en wethouder Jaap Groothuis namens de gemeente Nunspeet.

 

Asbestonderzoek langs de N366
Het Streekblad – 12 Feb 2018
PEKELA – Medewerkers van een gespecialiseerd bodemonderzoeksbedrijf zijn momenteel bezig langs de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela grondmonsters te nemen. Ze zijn op zoek naar asbest. Met name dammen die door landbouwers zijn opgeworpen om hun landerijen te kunnen bereiken hebben hun aandacht. Wordt er asbest gevonden dan moet ter plekke een grondsanering worden uitgevoerd.

 

Onderzoek naar asbest in Molenwaterpark in Middelburg
Provinciale Zeeuwse Courant – 07 Feb 2018
MIDDELBURG – In het Molenwaterpark in Middelburg is woensdag begonnen met een nieuw onderzoek naar asbest in de grond.  Het bedrijf Sweco graaft met een kraantje sleuven uit op plekken waar eerder al eens asbest is gevonden. De grond die wordt uitgegraven, wordt nader onderzocht. De analyses zijn volgens de gemeente nodig vanwege de herinrichting van het Molenwaterpark, die later dit jaar begint.  In het nieuwe park komt een waterberging.

 

Nieuw hotel in Kanaleneiland op de woonboulevard
De Utrechtse Internet Courant –  12 Feb 2018
Op de woonboulevard in Utrecht komt een hotel met daarnaast ruimte voor onder meer horeca en kantoren. Aan Europalaan 101 staat nu nog ‘De Drommedaris’, maar dat pand wordt gesloopt. Het startdocument voor de sloop is vastgesteld door het college. Met nieuwbouw komt er ruimte voor een (budget)hotel, horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen. Ook komt er parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. ‘De Drommedaris’ is nu een bedrijfsverzamelgebouw en staat al langere tijd voor een deel leeg.