Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-50

18 december 2018 07:05 uur

Woningen ’t Ven in Eindhoven krijgen compleet nieuwe jas
Mijn Thuis –  14 Dec 2018
Een compleet nieuwe jas krijgen de negen proefwoningen in de wijk ’t Ven van huisbaas corporatie ‘Thuis. En ze gaan van het aardgas af, nog deze maand. Voldoet het blok aan de verwachtingen, dan worden ook de ongeveer 180 volgende huizen gedaan. Maar wat als niet de beoogde resultaten behaald worden? Dat moet dit voorjaar blijken. Dan kan de lijst met maatregelen voor de volgende fases aangepast worden, zegt Emmylou Aben van woningcorporatie ‘Thuis.

 

Conflict met projectontwikkelaar dreigt over Zuiderschool
RTV Drenthe – Sun, 16 Dec 2018 17:07:00 Z
MEPPEL – De gemeente Meppel riskeert een schadeclaim met projectontwikkelaar Schavast Schagen Groep als de Zuiderschool toch een monument moet worden. De gemeente verkocht de school aan Schavast, wetende dat de projectontwikkelaar het gebouw zou gaan slopen voor de bouw van woningen. Maar als de school een monumentale status krijgt kan dat niet doorgaan. Geschreven door Serge Vinkenvleugel Dus dreigt een conflict tussen ontwikkelaar en gemeente.

 

Koetshuis maakt plaats voor nieuwbouw
Gemeente Nieuwkoop – 12 Dec 2018
NIEUWKOOP – Eind november 2018 heeft Woningstichting Nieuwkoop (WSN) besloten het voormalig verzorgingscentrum ‘Het Koetshuis’ aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop te gaan slopen. De locatie komt daarmee vrij voor de bouw van nieuwe huurwoningen. Sloopbesluit “Wij realiseren ons dat de toekomst van Het Koetshuis en haar locatie leeft in Nieuwkoop. We zijn bij dit besluit dan ook niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Caroline Nolet, directeur-bestuurder van WSN.

 

Meedenken over metamorfose van Cityplaza in Nieuwegein
AD / Utrecht –  11 Dec 2018
NIEUWEGEIN – Het oude gebouw van theater DE KOM gaat samen met de voormalige Wolff-bioscoop over een half jaar tegen de vlakte. Het slaat dan al een ‘flinke krater’ in het gebied ten westen van winkelcentrum Cityplaza.  Ruim negentig belangstellenden hoorden dit vanavond aan tijdens een ‘meedenk-bijeenkomst’ in Nieuwegein over de ontwikkeling van dit gebied vanaf zomer.

 

Het Loo wordt verbouwd: ducttape in plaats van pracht en praal
NOS –  14 Dec 2018
“Kijk uit waar je loopt. Het is glad, er lopen kabels en de vloer is oneffen”, waarschuwt een opzichter met bouwhelm en veiligheidshesje. Toeristen hebben plaatsgemaakt voor bouwvakkers. Waar limo’s van koninklijke gasten stopten, ronken nu graafmachines. Ducttape en zaagsel nemen de plek in van porselein en damast. Nu de verbouwing van Paleis Het Loo bijna een jaar bezig is, mochten journalisten een kijkje komen nemen bij werkzaamheden.