Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-48

04 december 2018 07:31 uur

Asbestsanering Burgmeester Lambershal
Gemeente Aa en Hunze –  28 Nov 2018
De gemeente Aa en Hunze heeft onlangs in de Burgemeester Lambershal een asbestinventarisatie laten uitvoeren. Hierbij is in de afgesloten kruipruimte van de sporthal een kleine hoeveelheid asbesthoudend materiaal aangetroffen. Gebruikers van de sporthal hebben hierdoor geen enkel risico gelopen. We gaan dit uiteraard wel zo snel mogelijk verhelpen! Sanering De asbestsanering start op donderdag 29 november en zal worden uitgevoerd door een gespecialiseerde sloopbedrijf.

 

TU Delft (Beyond the Current): Neem bewonerswensen mee bij renovatie en verduurzaming
CorporatieGids – 30 Nov 2018
Geplaatst door CorporatieMedia op vrijdag 30 november 2018 Woningcorporaties zitten middenin een grote verduurzamingsopgave. Maar niet elke woning laat zich makkelijk en betaalbaar verduurzamen. De TU Delft deed afgelopen jaar onderzoek naar de verduurzaming van naoorlogse portieketagewoningen zonder lift in ‘Beyond the Current’. Een gesprek daarover met onderzoekers Clarine van Oel, Leo Oorschot en Sabira El Messlaki.

 

Enorme tegenvaller asbest daken Grutto
Deventer Post – Sun, 02 Dec 2018 15:39:00 Z
Deventer – Een tegenvaller van zo’n vierhonderd duizend euro dreigt voor bewoners van de Grutto. Vijftien woningen met oneven nummers, alle gebouwd in 1980, hebben leien daken met asbest. De overheid eist dat alle asbest daken landelijk uiterlijk op 1 januari 2025 weg zijn. Asbest is immers gevaarlijk, je kan er aan doodgaan. Voor de bewoners is het onmogelijk het geld voor de sanering op te hoesten.

 

Oude basisschool Stalkaarsen plat
DeStad Gorinchem –  30 Nov 2018
Gorinchem – De christelijke basisschool Samen Onderweg is in 2016 verhuisd naar een nieuwe locatie verderop aan Stalkaarsen. Vanaf dat moment had het volledig afgeschreven oorspronkelijke bouwwerk geen noemenswaardige functie meer. Het stond de laatste maanden leeg tot de slopershamer aan de slag ging. Begin van de week was het zover. Vrijdagmiddag 30 november gingen de laatste elementen van het uit 1964 daterende gebouw tegen de vlakte.

 

Links in z’n hemd bij sloop Tweebosbuurt
AD / Rotterdam – 30 Nov 2018
Het knetterde zodra de linkse coalitiepartijen het woorden namen. Zo werd Tjalling Vonk van ChristenUnie-SGP een gebrek aan ‘barmhartigheid’ verweten. Met name GroenLinks en PvdA kregen het zwaar te verduren, omdat zij in de verkiezingscampagne nog ageerden tegen de afbraak van sociale woningen.

 

Geen sloop maar renovatie voor Klosterhoaf
Omroep Venlo –  30 Nov 2018
De bedoeling is dat er in het gebouw een zorginstelling komt voor ouderen die 24-uurszorg nodig hebben. In totaal komen er in het gebouw 24 kamers, verdeeld over twee bouwlagen. Het pand wordt hersteld in de originele staat. Dit betekent dat de kenmerkende hoge ramen terugkeren en de gedeeltes die later aan het pand zijn toegevoegd worden gesloopt. In 2019 wordt gestart met de renovatie van de Klosterhoaf.