Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-47

27 november 2018 06:55 uur

Vereniging Sloop de Bunker in gelijk gesteld door Raad van State
RTV Amstelveen – 26 Nov 2018
AMSTELVEEN – Al bijna twee en een half jaar staan de Vereniging Sloop de Bunker en de gemeente Amstelveen loodrecht tegenover elkaar in de kwestie rond de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg. De gemeente wilde eerder de bezwaren tegen de monumentale status niet behandelen. De vereniging Sloop de Bunker is daar tegen in beroep gegaan en nu door de Raad van State in het gelijk gesteld.

 

Startsein klinkt voor einde van vervuilde Bult van Pars in Klundert
BN DeStem – 22 Nov 2018
KLUNDERT – De Bult van Pars, een markante plek in de Oliemolenstraat, wordt nog dit jaar met de grond gelijkgemaakt.  Hoewel de hoop grond veel inwoners al jaren een doorn in het oog is, blijkt er tijdens het feestelijke moment ook een groepje aanwezigen te zijn die de bult gaat missen. Naast het dertigtal volwassenen, heeft zich namelijk een aantal kinderen verzameld. Drie van hen klimmen in de enorme boom die bovenop de bult staat.

 

Dom wordt vandaag ‘ingepakt’ en verschijnt pas in 2024 weer
RTV Utrecht –  26 Nov 2018
UTRECHT – Het is dan echt zover: de Domtoren zal vanaf vandaag aan het zicht onttrokken worden door steigers vanwege de grote restauratie die al jaren gepland staat. Sommige oude bakstenen zijn aan vervanging toe. Ook moet voegwerk hier en daar hersteld worden. Pas over vijf jaar, in 2024 dus, zal de Dom weer op de normale manier te zien zijn voor publiek. Het eerste hoofdstuk in het grote project is de bouw van een steiger.

 

WINSCHOTEN gemeente-oldambt.nl 21-11-18 Het gebied rondom het Schönfeldplein in Winschoten met de oude supermarkt, de oude bibliotheek, de HEMA en het gemeentehuis wordt opnieuw ingericht onder de noemer ‘Poort van Winschoten’. In navolging van de supermarkt wordt binnenkort ook de oude bibliotheek gesloopt. Dat staat op de planning voor januari.

 

Meer aandacht voor geschenkwoningen na watersnoodramp
AD (Algemeen Dagblad) –  25 Nov 2018
Het balletje kwam aan het rollen dankzij SP-statenlid Bart Vermeulen die zich zorgen maakt over het verdwijnen van deze woningen door sloop of grootschalige verbouwing. Hij stelde er vragen over aan het provinciebestuur.