Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-45

13 november 2018 07:34 uur

Informatieavond over renovatie gemeentehuis Alblasserdam
De Klaroen – 7 Nov 2018
ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam houdt op donderdag 15 november vanaf 19.30 uur houdt een informatieavond over de renovatie van het gemeentehuis en het Raadhuisplein. Tijdens deze avond geeft de gemeente informatie over de voortgang en de keuzes die aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Ook kunnen betrokken organisaties, bewoners en raadsleden met elkaar in gesprek over de toekomst van het gemeentehuis en de plannen voor een ‘Huis van de samenleving’.

 

Werklui smijten met dakpannen met asbest, buurtbewoners trekken aan alarmbel
Gazet van Antwerpen – 9 Nov 2018
De afbraak van een gebouw in de Herrystraat in Deurne zorgde deze week voor onrust bij de buurtbewoners. Zij zagen hoe arbeiders dakpannen met gebonden asbest weggooiden in een straat waar veel kinderen passeren. Op-drachtgever Woonhaven tikte de werklui meteen op de vingers. Nadat de bewoners van de Herrystraat enkele dakpannen met asbest door de lucht hadden zien vliegen, trokken ze aan de alarmbel. Er werd een filmpje gemaakt dat bij opdrachtgever Woonhaven terechtkwam.

 

Dag oude school aan de Stalkaarsen!
AD (Algemeen Dagblad) – 7 Nov 2018
GORINCHEM – Mannen, ingepakt in gele overalls en met maskers op het gezicht, halen zorgvuldig en voorzichtig de gevelplaten van de school aan de Stalkaarsen. De sloop van het oude gebouw van cbs Samen Onderweg in Gorinchem is begonnen. De leerlingen vertrokken in de zomer van 2016…

 

Voormalige havenmeesterswoning wordt gesloopt
Omroep Flevoland – 9 Nov 2018
URK – De oude havenmeesterswoning  op Urk wordt gesloopt. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. Het pand aan de Oosthavenkade is in zo’n slechte staat dat renoveren geen zin heeft. De gemeente heeft in augustus het bestemmingsplan voor het gebied bij de scheepswerf Hoekman bekend gemaakt. Daarin staat dat er op de plek van de havenmeesterswoning maximaal twee woonhuizen moeten komen. Het is geen optie om het historische pand zelf aan te passen, aldus de gemeente.

 

Sloop Samarja Waalwijk: Dik 50 jaar geschiedenis tegen de vlakte
BN DeStem – 8 Nov 2018
WAALWIJK – In de zomer van 2015 verhuisden de bewoners van zorghuis Samarja in Waalwijk al naar hun nieuwe woonplek Spoorwiel. Nu pas gaat hun oude thuis aan de Mercatorlaan tegen de vlakte. Nadat vorige week de binnenkant van het voormalige verzorgingshuis werd gestript, maakt de slopershamer nu korte metten met de rest van het pand. Samarja, dik 50 jaar geleden gebouwd op initiatief van de Nederlands Hervormde gemeenschap, maakt plaats voor 44 huurwoningen.