Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-44

06 november 2018 07:07 uur

Nog dit jaar duidelijkheid over nieuw plan renovatie Oosterhof
MooiBoxtel.nl – 01 Nov 2018
BOXTEL – De nieuwe plannen rondom de renovatie van Winkelcentrum Oosterhof zijn in een vergevorderd stadium. Na ‘constructief overleg’ ligt volgens wethouder Eric van den Broek nu eindelijk een bijna compleet plan op tafel. De verwachting is dat dit al voor het einde van dit jaar aan de buitenwereld getoond kan worden. De verbouw- en uitbreidingsplannen van het winkelcentrum staan al jaren op de politieke agenda.

 

Subsidieplafond voor verwijderen asbestdaken bereikt
Omgevingsweb.nl – 5 Nov 2018
Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken is overschreden. De afgelopen maanden van 2018 steeg het aantal ingediende aanvragen explosief waardoor de uitputting van het budget erg snel verliep. De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken heeft als doel het stimuleren van het verwijderen van asbestdaken. Dit is van belang vanwege het verbod op asbestdaken dat eind 2024 zal gelden.

 

Atlas TU/e: het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld
Unica Installatiegroep – 1 Nov 2018
Publicatie datum woensdag, 31 oktober 2018 Paragrafen Nu deze zomer de renovatie van het Atlas-gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven is afgerond, mag dit uit 1963 daterende gebouw zich het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld noemen. Bouwbedrijf Van Wijnen Zuid, technisch dienstverlener Unica en co-makers realiseerden hiermee een werk- en leeromgeving waarin de CO2-uitstoot met zo’n 80 procent omlaag ging terwijl het aantal gebruikers verdubbelde.

 

Renovatie werfkelders Kromme Nieuwegracht vanaf januari hervat
RTV Utrecht – 5 Nov 2018
UTRECHT – De gemeente Utrecht heeft maandagmiddag overeenstemming bereikt met alle werfkeldereigenaren over de renovatie van de werfkelders op de Kromme Nieuwegracht. Dat laat een woordvoerder van de gemeente aan RTV Utrecht weten. Wethouder Kees Diepeveen heeft de gemeenteraad en de bewoners maandag ook op de hoogte gesteld middels een raadsbrief.