Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-42

23 oktober 2018 06:42 uur

Wijkvereniging Marsdijk geeft Assen veeg uit pan
RTV Drenthe –  19 Oct 2018
ASSEN – Een flinke tik op de neus krijgt het Asser stadsbestuur van Wijkvereniging Marsdijk. Waarom houd je in vredesnaam voor Marsdijkers een inloopavond in het stadhuis, als het gaat om forse vergroting van de Lidl in Marsdijk ten koste van wijkgebouw De Dissel? “Zoiets doe je toch in de wijk zelf”, stelt voorzitter Geert Doensen.

 

Gezamenlijk projectbureau helpt bij aanpak asbestbodems in Twente
Provincie Overijssel –  18 Oct 2018
TWENTE – Inwoners, bedrijven en andere organisaties in Twente met een asbestbodemverontreiniging kunnen vanaf nu terecht bij het projectbureau Bodem Asbestsanering (BAS). Projectbureau BAS is een samenwerking van zeven Twentse gemeenten* en de provincie Overijssel. Op 16 oktober zetten de wethouders van de zeven gemeenten en gedeputeerde Traag van de provincie Overijssel hun handtekening voor de samenwerking. Het projectbureau is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Hof van Twente in Goor.

 

Asbest in wegfundering Landbouwstraat
Den Helder Actueel – Mon, 22 Oct 2018 12:05:00 Z
JULIANADORP – In opdracht van de gemeente wordt binnenkort de Landbouwstraat langs het braakliggende terrein opgebroken. In de wegfundering is asbesthoudend materiaal aanwezig. Uit de berm aan de slootzijde van de Landbouwstraat is een aantal jaar geleden het asbest al verwijderd gesaneerd. De firma GP Groot start 1 november 2018 met het verwijderen van de betonnen fundering van de oude schuren. Daarna volgt het slopen van het beton en het asfalt van de weg.

 

Sloop pand Montapacking in Molenaarsgraaf van start gegaan
Het Kontakt – Fri, 19 Oct 2018 14:50:00 Z
MOLENAARSGRAAF • De sloop van het afgebrande bedrijfsgebouw van Montapacking in Molenaarsgraaf is vrijdag van start gegaan. Eigenaar Edwin van der Ham had het al aangekondigd: zo gauw het terrein vrijgegeven zou worden na het onderzoek naar de oorzaak van de brand, zou het sloop- en opruimwerk beginnen. Vrijdagochtend gingen de kranen van start. Van begin af aan worden de materialen gesorteerd.

 

Voormalig politiebureau Venray onder de slopershamer
De Limburger – 19 Oct 2018
VENRAY – Nog geen veertig jaar is het politiebureau aan de Leunseweg in Venray meegegaan. Eind september werd het versleten bureau gesloten nadat het nieuwe, dat pal naast het oude staat, de deuren had geopend. Deze week is begonnen met de sloop van het pand dat in 1981 werd geopend als bureau voor de toenmalige gemeentepolitie. Opgeslokt Het gemeentelijke korps is in 1994 opgegaan in het korps Limburg Noord, dat is inmiddels opgeslokt door de provinciale politie.

 

Asbesttrein informatieavond op 25 oktober in Zelhem
Gelre FM – 18 Oct 2018
ZELHEM – De gemeente wil bewoners van het buitengebied ondersteunen bij de asbestsanering op hun terrein en werkt samen met de stichting Asbesttrein. Op 25 oktober is er een informatieavond in het ’t Witte Paard Zelhem voor bewoners van het buitengebied tussen Hummelo, Keijenborg, Zelhem en Hengelo. Mogelijkheden asbesttrein Een asbesttrein is een samenwerking van bedrijven die in een trein achter elkaar aan werken om asbest te verwijderen, vervangen en af te voeren.