Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-41

16 oktober 2018 04:25 uur

Er is meer geld voor de restauratie van kerken, molens en stadhuizen
AD (Algemeen Dagblad) – 9 Oct 2018
MIDDELBURG – Er is volgend jaar ruim 1,3 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Zeeland. Dat is meer dan dit jaar. Dat komt omdat de provincie het bedrag uit Den Haag heeft verhoogd.

 

Bouw woonzorg appartementen
Soester Courant – 11 Oct 2018
OESTERBERG – De eigenaar van het perceel Oude Tempellaan 1 is van plan de bestaande bijgebouwen bij de villa te slopen en daar twee gebouwen te realiseren met woonzorg appartementen. Jan van Steendelaar De gemeente vindt het belangrijk dat iemand die een (bouw)initiatief heeft, zelf in gesprek gaat met zijn of haar ‘buren’. De aanvrager heeft hieraan gehoor gegeven door de omwonenden uit te nodigen voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 16 oktober om 19:00 uur op de locatie.

 

Daar gaat de Heilig Hart-toren in Veghel dan ….
Brabants Dagblad – 12 Oct 2018
VEGHEL – Jarenlang stond de klok van de toren van de Heilig Hartkerk op half twaalf. Nu hangt de toren zélf op half twaalf. Onder toeziend oog van vele nieuwsgierige Veghelaren werd vrijdagochtend letterlijk de knip in de kerktoren gezet. Aan het einde van de middag rest niets dan puin.  De sloop van de toren kondigt de start van de bouw van 33 woningen aan. Veel omstanders zijn er blij mee. ,,Eindelijk gaat er iets gebeuren’, is een veel gehoorde opmerking.

 

Binnen twintig werkdagen nieuwe woningen in Zelhem
Gelre FM –  11 Oct 2018
ZELHEM – Op 8 oktober is ProWonen gestart met de pilot “Blokje Om” voor zes woningen aan de Dahliastraat 1 tot en met 11 in Zelhem. In ongeveer 20 werkdagen bouwt Dura Vermeer een nieuwe woning op de bestaande fundering. De sloop van deze zes woningen is inmiddels gestart. Vanaf 15 oktober start Dura-Vermeer met de begane grondvloer, in de week van 22 oktober worden de casco’s van de nieuwe woningen geplaatst.