Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-40

09 oktober 2018 05:17 uur

Pand in hartje Grijpskerk plat voor ruimer parkeerterrein Jumbo
Dagblad van het Noorden – 08 Oct 2018
GRIJPSKERK – Bedrijf Jansma en Van Dijk neemt vanaf woensdag de sloop ter hand van een woning aan Schoutstraat 1 in Grijpskerk. Het pand (foto) maakt plaats voor 31 nieuwe parkeerplaatsen bij supermarkt Jumbo. De sloopwerkzaamheden duren anderhalve week. Koninklijke Oosterhof Holman legt daarna de parkeerplaatsen aan die naar verwachting medio december klaar zijn.Kosten: 325.000 euroDe herinrichting van dit gebied kost 325.000 euro. Daarvan betaalt de gemeente Zuidhorn 175.000 euro.

 

Hank komt in opstand tegen renovatie Brug Jannezand
AD – 7 Oct 2018
HANK – Sinds deze ochtend hangen er daarom twee spandoeken aan de brug. “Herstel de brug” en “Renovatie is geen sloop” melden de lakens. De protestdoeken zijn er opgehangen door Hankenaar Christian Alderliesten, raadslid voor Progressief Altena.

 

Breder knooppunt Hoevelaken slokt ook huizen en natuur op
AD  – 04 Oct 2018
HOEVELAKEN – Rijkswaterstaat moet elf eigenaren van panden aan de Amersfoortsestraat, de Nijkerkerstraat en de Hogeweg uitkopen voor de aanleg van het vernieuwde knooppunt, dat in 2025 klaar moet zijn. In Nijkerkerveen en Terschuur zitten nog eens twee percelen de uitbreiding in de weg.

 

Viaduct boven A27 moet tegen de vlakte
RTV Utrecht – 08 Oct 2018
VIANEN – Waterschap Rivierenland wil het voet- en fietsersviaduct Bolgerijsekade bij Vianen slopen. De oude brug loopt over de A27 en trekt volgens een telling van Rijkswaterstaat?slechts tien?wandelaars en?elf fietsers per werkdag. Naast het feit dat de brug te weinig wordt gebruikt is de bouw ook niet heel praktisch. Fietsers moeten met bochten en fietsgoot een trap op om de andere kant bereiken. Daarnaast stamt het bouwwerk uit 1978 en is het zo goed als afgeschreven.