Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-21

22 mei 2018 06:13 uur

Meer zekerheid herontwikkeling unileverterrein Vlaardingen 
Schiedams Nieuws – Tue, 22 May 2018 04:21:00 Z
VLAARDINGEN- Het demissionair stadsbestuur van Vlaardingen heeft besloten om de herontwikkeling van het Unileverterrein tot werk-woongebied voor te dragen aan het Regionaal Afsprakenkader Geluid & Ruimtelijke Ontwikkeling (RAK). Alleen met instemming van het RAK kunnen hierdoor eventueel woningen worden gebouwd op het Unileverterrein. Uit onderzoek blijkt dat de locatie het best ontwikkeld kan worden tot werk-woongebied.

 

Onvoldoende controle op geld voor sloop kerncentrale Borssele
AD (Algemeen Dagblad) –  16 May 2018
BORSSELE – De rijksoverheid controleert onvoldoende of er genoeg geld opzij wordt gezet voor de ontmanteling  van de kerncentrale in Borssele. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een onderzoek naar de begroting en het jaarverslag 2017 van het ministerie van Infrastructuur en Milieu

 

PvdA wil renovatie panden Spelwijk opschorten
Flevopost –  17 May 2018
Swifterbant – De PvdA is er niet van overtuigd dat de door de werkgroep Swifterbant Groeit aangedragen locatie voor woningbouw door heel het dorp gedragen wordt. De partij wil daarom eind deze maand niet instemmen met een revitalisatieplan voor een deel van industrieterrein Spelwijk. Dat kwam fractievoorzitter Suzanne Stoop donderdag op een felle botsing met burgemeester Aat de Jonge te staan.

 

Gemeente gaat vier panden slopen
Vlaardingen24 –  17 May 2018
VLAARDINGEN – De gemeente Vlaardingen is van plan om voor het einde van dit jaar vier panden in Vlaardingen te gaan slopen. Het gaat om de gymzaal aan de Vetteoordskade, voormalig wijkcentrum de Pijpelaar aan de Willem Pijperstraat, de Reinwaterkelder aan de Eksterlaan en voormalig autobedrijf LAR aan de Kornelis Speelmanstraat. Voordat de panden gesloopt kunnen worden, moeten er eerst een aantal onderzoeken worden uitgevoerd.