Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-20

15 mei 2018 05:48 uur

De ‘Rode Toren’ in Scheveningen is niet meer
AD / Den Haag – 14 May 2018
De Rode Toren die ooit bij de Scheveningse skyline hoorde, op menig foto van een zonsondergang stond en eigenlijk niet was weg te denken van de boulevard, die toren is niet meer. Al wat rest is een hoopje treurigheid. Martin Pronk deelde vandaag een foto.

 

Bodemsanering; BUS evaluatie locatie Dr. Schaepmanstraat 1 te Assen
Provincie Drenthe – 15 May 2018
Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe delen mee dat zij op 8 maart 2018 een evaluatieverslag hebben ontvangen van Stichting Actium van de sanering categorie immobiel op locatie Dr. Schaepmanstraat 1 te Assen, gemeente Assen. Op grond van artikel 39b van de Wet bodembescherming hebben GS van Drenthe ingestemd met het evaluatieverslag. Tot en met 26 juni 2018 hebben belanghebbenden de gelegenheid tegen ons besluit bezwaar te maken volgens de Algemene wet bestuursrecht.

 

Interpretatiedocument Sloopmelding
BWTinfo – 13 May 2018
Omgevingsdienst NL heeft onlangs het interpretatiedocument ‘Sloopmelding t.b.v. reparatie- of mutatieonderhoudswerkzaamheden’ gepubliceerd. Aanleiding voor deze publicatie is dat Omgevingsdiensten regelmatig bij het toetsen van sloopmeldingen constateren dat op onjuiste (niet legale) wijze gebruik wordt gemaakt van het uitzonderingsvoorschrift voor reparatie- en mutatieonderhoudswerkzaamheden in een gebouw.

 

Lefier kondigt sloop Meerstraatflats aan
ZO!34 – 13 May 2018
EMMEN – De drie flats aan de Meerstraat in Emmermeer worden gesloopt. De flats zijn gebouwd in 1951 en daarmee de oudste flats van Emmen. Woningbouwcorporatie Lefier heeft de bewoners per brief geïnformeerd van de sloop. Er is geen reden opgegeven voor de sloop, maar de flats voldoen al jaren niet meer aan de eisen van deze tijd zoals centrale verwarming en isolatie. Dinsdag 15 mei worden de huidige bwonders tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat.