Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2018-2

09 januari 2018 07:39 uur

Sloop van oudste gymzaal Veenendaal nu echt begonnen

VEENENDAAL rijnpost.nl 8-1-18 – De oude en al jaren leegstaande gymzaal aan De Sterke Arm zal naar verwachting nog deze week tot het verleden behoren. Maandag is de sloop van het veelbesproken gebouw in gang gezet. Eerst werd de asbest verwijderd.

 

GEMEENTE WIL REKENING BODEMSANERING SCHIEDAM-WEST
Schiedams Nieuws – 8 Jan 2018
SCHIEDAM- De kosten van de bodemsanering in de Mariastraat in Schiedam-West komen alsnog voor rekening van de gemeente. Het gaat om een bedrag van 35.000 euro, exclusief btw. Het gemeentebestuur wil  de gemaakte kosten voor de schoonmaak van de grond onder het sociale huurwoningenblok van de huisnummers 4 tot en met 10 overnemen van corporatie Woonplus. Het gaat om de grond onder de nieuwbouw pal naast de bekende kleinmeubel-  en doe-het-zelf-zaak van J.A. Govaart.

 

Sloop voormalig gemeentehuis Wieringen
Rodi – 4 Jan 2018
HIPPOLYTUSHOEF – Slopers starten maandag 8 januari met de sloop van het voormalige gemeentehuis van Wieringen aan de Elft in Hippolytushoef. De grond wordt in 2018 verkocht als woningbouwlocatie door middel van openbare verkoop. Er mogen maximaal 12 woningen gerealiseerd mogen worden. Als de locatie in de verkoop gaat hebben geïnteresseerden zes weken de tijd om een plan in te dienen. Op basis van een aantal criteria wordt de locatie verkocht aan de initiatiefnemer met het beste plan.

 

Verloren verzet tegen sloop Dreijeroord genomineerd als waardevol initiatief
De Gelderlander – 04 Jan 2018
OOSTERBEEK – De Stichting Behoud WOII Erfgoed Gelderland heeft de strijd tegen de sloop van hotel Dreijeroord in Oosterbeek verloren. De sloop is inmiddels in volle gang en het tijdens de Slag om Arnhem zo zwaarbevochten gebouw is zo goed als verdwenen.  Toch krijgen de vele Oosterbekers en veteranen die zich via Behoud WOII Erfgoed tegen de sloop hebben verzet een doekje voor het bloeden. Hun verzet is genomineerd als finalist in meest waardevolle burgerinitiatief van 2017.

 

Noodwoning Ruwendaalseweg moet worden afgebroken
De Puttenaer – 4 Jan 2018
PUTTEN Een noodwoning aan de Ruwendaalseweg in Putten moet alsnog worden afgebroken. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders beslist naar aanleiding om een langdurige illegale bewoning te legaliseren. Wijnand Kooijmans In 2014 is door de eigenaar beroep ingesteld bij de Raad van State om in het kader van het bestemmingsplan de noodwoning een woonbestemming te geven. Het hoogste Nederlandse rechtscollege wees dit echter af.