Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2017-50

12 december 2017 07:14 uur

Grootschalige sloop Asser wijk de Lariks gestart
RTV Drenthe –  07 Dec 2017
ASSEN – Woningbouwvereniging Actium is in Assen begonnen aan de sloop van drie flatgebouwen aan de Rabenhauptstraat. Eerder werden al veertien seniorenwoningen met de grond gelijk gemaakt. Na de sloop van de flats aan de Rabenhauptstraat is het de beurt aan appartementencomplexen aan de Nobellaan en de Stadhouderslaan.  Verbeteringen De grootschalige vernieuwing van de Lariks kan uiteindelijk meer dan honderd woningen opleveren.

 

Bevolking kiest: Nieuwbouw op 2 plekken of renovatie
Balkster Courant – Sun, 10 Dec 2017 18:22:00 Z
BALK In het onderzoek naar de mogelijke toekomstscenario’s voor Balk is gebleken dat de bevolking of nieuwbouw wil op twee plekken of renovatie van de bestaande voorzieningen. In het eerste geval wordt alles nieuw gebouwd op twee plekken en er een kindcentrum komt bij de Bolster en een sportcultuurcentrum op en bij het Haskeplein. In het andere geval worden alle bestaande voorzieningen gerenoveerd.

 

Sloop van Oortwijn-panden van start
Salland Centraal – 6 Dec 2017
Aan de Wispelweg gaan deze week de werkzaamheden voor Project Oortwijn van start. De woning aan de Wispelweg 8 en de bijbehorende bedrijfspanden worden gesloopt. Er komen nieuwbouwwoningen voor in de plaats. Vanaf 5 december plaatst het sloopbedrijf hekken om de panden. Vervolgens beginnen de slopers met de sanering van asbest in de gebouwen. Na de jaarwisseling worden de daken verwijderd. Halverwege februari moet de sloop zijn afgerond en begint de bouw van de woningen.

 

Wethouder geeft startsein voor sloop muurtjes
Scherpenzeelse Krant – 08 Dec 2017
SCHERPENZEEL Wethouder Margo van de Fliert heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de sloop van de, als hinderlijk ervaren, muurtjes in het centrum van Scherpenzeel. Per muurtje dat wordt weggehaald wordt bekeken wat ervoor in de plaats komt. Dat varieert van niets tot een hekje, haag of een (extra) parkeerplaats zoals in het gedeelte van het Oosteinde waardoor extra parkeerruimte ontstaat. De actie is een van de maatregelen die voortkomen uit de Centrumvisie Scherpenzeel.

 

BIM Award voor bouwcombinatie Sas van Vreeswijk
Verkeer in Beeld –  11 Dec 2017
Bouwcombinatie Sas van Vreeswijk won de ‘BIM Award van het jaar’ vanwege het gebruik van het Bouw Informatie Model (BIM). Het was de eerste keer dat de award werd uitgereikt. div.item( position: relative; ) Het EBP (European & Belgium Public procurement) riep de BIM Awards 2017 in het leven om opdrachtgevers, bouwondernemingen en projectleiders de gelegenheid te bieden hun samenwerkingsproces en beheersing van het werken met een Bouw Informatie Model te belichten.