Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2017-49

05 december 2017 07:31 uur

Sluiting Americahal in Apeldoorn doet manager Dirk Vos pijn
AD (Algemeen Dagblad) – 04 Dec 2017
APELDOORN – Na afloop van de vlooienmarkt is het echt gedaan voor Dirk Vos. Zondag 10 december doet hij de deur van de Americahal in Apeldoorn achter zich dicht.Na zeventien jaar trouwe dienst sluit manager Dirk Vos het boek.

 

Zwembad Valkenhuizen na asbestvondst feestelijk heropend
AD (Algemeen Dagblad) – 04 Dec 2017
ARNHEM – Zwembad Valkenhuizen in Arnhem gaat zaterdag weer open voor alle zwemmers. Clubs konden er eerder al terecht. Het bad sloot op 20 september noodgedwongen de deuren nadat asbest was gevonden. Sindsdien zijn plafonds boven kleed- en doucheruimten vervangen en is het plafond boven het instructiebad verwijderd.

 

Gaat het Osse Golfbad toch verhuizen? Die optie wordt nu onderzocht
Brabants Dagblad –  30 Nov 2017
OSS – De complete verhuizing van het Golfbad in Oss is plots weer een serieuze optie. De voor- en nadelen van zo’n operatie worden op dit moment onderzocht, net als van twee andere mogelijke toekomstscenario’s. Dat is opvallend, omdat de gemeenteraad eerder aangaf geen oren te hebben naar een verhuizing van het zwembad. Al jaren praat de politiek over een oplossing voor het verouderde en verliesgevende Golfbad, eigendom van de gemeente.

 

Zwanenpark in Vinkeveen wordt opgeknapt
RTV Rondevenen – Tue, 05 Dec 2017 00:27:00 Z
VINKEVEEN – Het Zwanenpark in Vinkeveen wordt de komende jaren opgeknapt. Dat heeft de gemeente De Ronde Venen besloten, schrijft RTV Utrecht. Een werkgroep van bewoners heeft samen met de gemeente een plan gemaakt. “De natuurwaarde van het Zwanenpark is bedroevend laag en daarmee ook de gebruikswaarde voor omwonenden en bezoekers”, aldus Wil Ezendam van de werkgroep. Het Zwanenpark is vijftig jaar oud en is volgens de gemeente dringend aan renovatie toe.

 

Grond voormalige gasfabriek Warmenhuizen is licht vervuild: “U kunt hier veilig wonen”
NH Nieuws – Fri, 01 Dec 2017
WARMENHUIZEN In de grond bij Warmenhuizen waar vroeger de gasfabriek stond, is inderdaad vervuiling gevonden, maar die is gering. Dat blijkt uit onderzoek van Arcadis. Vanavond zijn de bewoners van het gebied bij gepraat.Eén van de bewoners van het Wagenplein in Warmenhuizen bracht het balletje aan het rollen. Toen zij eind augustus de medewerkers van waterleidingbedrijf PWN in de grond zag spitten, waarschuwde zij dat er mogelijk nog giftige stoffen in de grond zaten.