Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2017-47

21 november 2017 08:31 uur

Bewoners maken zich zorgen over nieuwbouw Rode Dorp
AD (Algemeen Dagblad) –  21 Nov 2017
ALPHEN – Als corporatie Woonforte vanaf 2020 zo’n 170 huurwoningen in het Rode Dorp vervangt door nieuwbouw moeten die huizen wel ruimer zijn. Verontruste bewoners boden daarom de gemeente Alphen een petitie aan.Cruciaal, aldus Woonforte en de 130 ondertekenaars van de petitie, is de ruimte die het nieuwe bestemmingsplan Alphen Stad gaat bieden voor woningbouw.

 

Plan voor nieuwe woonwijk Benschop redt rijksmonument Zeldenrust
AD / Utrecht –  16 Nov 2017
Projectontwikkelaar Arjan Verstoep ontvouwt op donderdag 23 november in Dorpshuis XXL zijn plan voor een nieuwe woonwijk op landgoed Zeldenrust aan de noordkant van Benschop-Dorp.Het plan moet voorzien in zo’n 60 nieuwe woningen en een grondige restauratie van landhuis Zeldenrust.

 

Verlenging termijn voor aanleveren database relatie puin en verdenking op asbest tot 12 januari 2018
Rijkswaterstaat Leefomgeving –  15 Nov 2017
Organisaties die meewerken aan een onafhankelijk onderzoek naar de relatie tussen het voorkomen van asbest in de bodem en de verdenking op asbest krijgen meer tijd. De datum voor het aanleveren van de spreadsheet door deelnemers is verlengd naar 12 januari 2018. Dit is gedaan om de deelnemende organisaties meer tijd te geven.

 

Sloop viaduct A9 uitgesteld
MeerRadio – 16 Nov 2017
LIJNDEN – Het oude viaduct in snelweg A9 over de Hoofdvaart wordt later gesloopt dan gepland. Het werk vindt niet dit najaar maar pas begin volgend jaar plaats. Volgens Rijkswaterstaat wil aannemer CBB zich eerst concentreren op het doortrekken van de afslag S106 naar Lijnden en Amsterdam-west. Deze afslag wordt volgens planning op vrijdag 24 november in gebruik genomen.

 

Berchs Heem en TV Berghem azen op kantine Berghem Sport
Dtv/MFM –  21 Nov 2017
BERGHEM – De verenigingen Berchs Heem en TV Berghem moeten binnenkort het voormalige klooster waar ze in zitten verlaten, maar zien toekomst in de kantine van Berghem Sport die leeg komt te staan. De SP stelt daarom vragen aan het college om te kijken of de sloop van de kantine voorkomen kan worden. Het oude klooster waar de verenigingen nu nog hun activiteiten houden, is verkocht en dus moet er een nieuwe ruimte gevonden worden.

 

Raadzaal en collegekamer stadhuis tijdelijk niet beschikbaar
Gemeente Oldenzaal – Mon, 20 Nov 2017 23:49:00 Z
De gemeente laat al haar gebouwen, waaronder het stadhuis, controleren op asbest. Vanmorgen is door een gecertificeerd bedrijf in de raadzaal asbest aangetroffen. De asbest bevindt zich in de roosters van de radiatoren in de raadzaal. Het bedrijf neemt vandaag luchtmonsters. Aangezien de collegekamer en een kamer voor flexwerkers in verbinding staan met de ventilatie van de raadzaal, worden ook hier luchtmonsters genomen. De uitslag hiervan wordt deze week verwacht.