Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2017-46

14 november 2017 07:27 uur

Sloop van oude molen aan Dorpsstraat in De Lutte

tubantia.nl 10-11-17 DE LUTTE – Nog een paar dagen en het gebouw dat ooit werd aangemerkt als de ‘lelijkste puist’ van De Lutte is definitief verleden tijd. Deze week is een begin gemaakt met de langverwachte sloop van de voormalige molen op het terrein van de familie Oosterbroek aan de Dorpstraat.

 

Renovatie paleis Huis ten Bosch duurder
Nederlands Dagblad – 14 Nov 2017
DEN HAAG De renovatie van het paleis Huis ten Bosch pakt 4,1 miljoen duurder uit dan de eerder geraamde 59 miljoen euro. Het gebouw is er slechter aan toe dan verwacht en de prijzen voor het opknappen zijn gestegen. De daken en gevels moeten worden hersteld. De bordestrap, waarop vaak een nieuw kabinet wordt gepresenteerd, moet worden vervangen.

 

Aan plannen voor de Muur van Mussert geen gebrek
De Gelderlander – 13 Nov 2017
LUNTEREN  – Net op het moment dat de eigenaar meldt de Muur van Mussert bij Lunteren te willen gaan slopen, worden tal van ideeën van Wageningse studenten bekend voor een alternatieve toekomst van de muur.  Een reflectiepark, herdenkingstuin of een restaurant zijn enkele ideeën voor de invulling van de ‘foute’ Muur.

 

De oorlogsbunker van Amstelveen is gemeentelijk monument
Amstelveenweb – 13 Nov 2017
Het besluit van de gemeente Amstelveen om de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg 117a – die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters is gebouwd – als gemeentelijk monument aan te wijzen, blijft in stand. Dat heeft de Rechtbank Amsterdam geoordeeld op 7 november 2017. De vereniging Sloop de Bunker, Federatief Joods Nederland en een aantal omwonenden hebben grote bezwaren tegen het mogelijke gebruik van de bunker en willen, dat deze gesloopt wordt.

 

Zusters van Liefde maken plaats voor nieuwe woningen
Brabants Dagblad –  08 Nov 2017
SCHIJNDEL – Na de verbouwing van het Sint-Jozefklooster in Schijndel, volgt de bouw van circa veertig woningen aan de overkant aan de Pastoor van Erpstraat.  Daar waar de Zusters van Liefde nu nog hun kantoren en enkele woningen hebben, verrijzen mogelijk over een jaar nieuwe appartementen. Op de plek van de Pastoor van Erpstraat 2 tot en met 8 in Schijndel komen circa veertig nieuwe woningen. De historische panden blijven staan, het achterste gedeelte gaat grotendeels plat.