Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2017-45

07 november 2017 07:03 uur

Vervuilde grond op oude gemeentewerf in Haps
Cuijks Weekblad – 06 Nov 2017
HAPS – Op het terrein van de voormalige gemeentewerf in Haps is vervuilde grond aangetroffen. De locatie is in beeld voor woningbouw. De toekomstige bewoners zijn gezamenlijk opdrachtgever van dit CPO-project. Progressief Leefbaar Cuijk (PLC) vraagt zich af hoe het mogelijk is dat er na dertig jaar nog steeds geen schone grondverklaring is voor dit terrein. Want de gemeente heeft destijds de bodem al gesaneerd. ‘Wat is er toen misgegaan’, wil PLC weten.

 

Lelystad – Asbest-lening toch mogelijk gemaakt
Omroep Flevoland – 01 Nov 2017
Lelystedelingen die geen lening konden krijgen voor het verplicht saneren van hun asbestdak, kunnen er nu toch één aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Bij het SVn kunnen bedrijven en particulieren geld lenen voor duurzame oplossingen. Het fonds doet dat samen met gemeenten en andere overheden.

 

Huizen en bedrijven moeten wijken voor Poiesz in Tolbert
Dagblad van het Noorden – 06 Nov 2017
TOLBERT – Supermarktketen Poiesz heeft met de gemeente Leek een plan ontwikkeld voor de bouw van een nieuw filiaal op de hoek Leuringslaan/Hoofdstraat in Tolbert. De nieuwbouw komt tot stand vlakbij de bestaande locatie van de supermarkt. Aan de Leuringslaan staan nu nog twaalf huurhuizen van woningcorporatie Wold&Waard. Die worden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe supermarkt.

 

Buren aan Provincialeweg Zaandam bouwen met Soeters
Noordhollands Dagblad – 03 Nov 2017
ZAANDAM Twee bewoners van de Provincialeweg hebben architect en Inverdangoeroe Sjoerd Soeters in de arm genomen om een appartementencomplex te ontwerpen voor hun eigen percelen.Bert Degenhart Drenth en Hans Zwart zien zich hiertoe gedwongen door de waardedaling van hun woningen als gevolg van de ontwikkelingen op het naast hun erven gelegen perceel. Op slechts drie centimeter van Degenhart Drenths woning staat al jaren een vervallen, dichtgespijkerd pand, te midden van een onkruid-oase.

 

Bodemsanering; locatie Blankenslaan West te Hoogeveen
Provincie Drenthe – 06 Nov 2017
Gedeputeerde Staten van Drenthe delen mee dat zij op 2 november 2017 een besluit hebben genomen dat zij instemmen met het deelsaneringsplan voor locatie Blankenslaan West te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen. Het betreft een gebied waar reeds saneringen hebben plaatsgevonden en om redenen van spoed in verband met bouwwerkzaamheden hebben Gedeputeerde Staten besloten tot instemming met het deelsaneringsplan.