Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-8

22 februari 2016 14:40 uur

Appingedam.

Vertraging restauratie van Molukse noodkerk
Dagblad van het Noorden – Wed, 17 Feb 2016 07:56:00 Z
De restauratie van de Molukse kerk in Appingedam loopt vertraging op. Het gebouw moet meer worden versterkt tegen het risico van aardbevingen dan gedacht. Volgens planning zou het werk aan de van 1960 daterende noodkerk binnenkort beginnen en nog voor de zomer worden opgeleverd. Dat wordt echter zeker een half jaar later. Het onderzoek naar de bouwtechnische versterkingen die het gebouw moet ondergaan, neemt nog minimaal enkele maanden in beslag.

Baarn.

Eemland Wonen luistert naar kritiek bewoners Jan Steenlaan
Gooi- en Eemlander – Sun, 21 Feb 2016 20:55:00 Z
BAARN – Na kritiek van omwonenden heeft Eemland Wonen het bouwplan voor de Jan Steenlaan aangepast. De bezwaren werden in januari geuit tijdens een informatieavond. Het principeverzoek wordt in maart behandeld door de gemeenteraad. Na sloop van de twintig bejaardenwoninkjes moeten er op die plek vijftien huizen voor jonge gezinnen komen en een woonzorgcomplex.

Bergen op Zoom.

Geld voor gevelrenovatie nog niet verloren
Bergen op Zoomse Bode – Wed, 17 Feb 2016 08:09:00 Z
BERGEN OP ZOOM – Het faillissement van wijnhandel Vinovat heeft geen gevolgen voor de gemeentelijke subsidie voor het opknappen van de winkelgevel in de Zuivelstraat. Dat verzekert gemeentewoordvoerder Erwin Stander.  De gemeente kende in juni vorig jaar een subsidie van 15.000 euro toe voor de restauratie van het pand op de hoek tussen de Zuivelstraat en de Kremerstraat.

Capelle aan den IJssel.

PvdA zeer teleurgesteld over sloop Hoeve Verkade
IJssel- en Lekstreek Capelle – Wed, 17 Feb 2016 16:56:00 Z
Capelle aan den IJssel – Tijdens de raadsvergadering van 28 september 2015 is voorlopig het doek gevallen voor Hoeve Verkade, een monument uit 1682 aan de ’s Gravenweg te Capelle. De boerderij met een grote historische waarde zal worden gesloopt, waarna er vervolgens door een projectontwikkelaar 4 bungalows zullen worden gebouwd.

Middelburg.

Sloop overkapping Parelplein gaat door
Provinciale Zeeuwse Courant – Sun, 21 Feb 2016 08:24:00 Z
MIDDELBURG – De overkapping op de Parelplein in Middelburg wordt in april gesloopt. Bekijk ook… Voorstanders sloop overkapping Parelplein hebben 119 handtekeningen ‘Dealers bewijzen nut van overkapping Edelstenenbuurt’ Het college van burgemeester en wethouders zet dat plan door. Maar de overkapping, of een deel daarvan, kan op een andere plaats in de Edelstenenbuurt terug worden geplaatst.

Oss.

D66-vragen over bodemsanering
Maasland FM – Mon, 22 Feb 2016 13:36:00 Z
Maandag, 22 februari 2016 11:35 OSS – D66 in Oss heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over de bodemsanering die momenteel wordt uitgevoerd op de Spoorlaan. De partij wil weten wat de omvang is van de sanering en tot welke diepte er grond afgegraven moet worden.   D66 vraagt zich af waarmee de grond verontreinigd is en of het zich beperkt tot het gedeelte dat nu met hekwerk is afgezet.

Rhenen.

Budget restauratie Cuneratoren helemaal rond
Alles over Utrecht – Wed, 17 Feb 2016 08:16:00 Z
RHENEN – De gemeenteraad van Rhenen heeft unaniem besloten om het resterende bedrag dat nog nodig was voor restauratie van de Cuneratoren bij te passen. Daar wordt 275.000 euro voor uitgetrokken.

Roosendaal.

Sloop Philipsfabriek vordert snel
Nu.nl – Wed, 17 Feb 2016 08:19:00 Z
De sloop van de gebouwen rondom de Philipsfabriek in Roosendaal vordert. Op het enorme terrein aan de Zwaanhoefstraat ligt inmiddels een grote berg puin. De fabriek werd op 15 november 2015 buiten gebruik genomen. De productie van tl-lampen werd toen stilgelegd. Daarna werden de fabriekspanden geheel ontruimd. Businesscase Sloopbedrijf Sagro ontmantelt een deel van de gebouwen verder.

Rotterdam.

Transformatie van de Breitnerstraat
EGM architecten – Mon, 22 Feb 2016 11:48:00 Z
EGM architecten gaat het ontwerp maken voor de transformatie van een monumentale school aan de Breitnerstraat in Rotterdam, tot woongebouw met 45 appartementen. Het ontwerp wordt gemaakt in nauwe samenwerking met ontwikkelende bouwer transVORM. Hiervoor tekende transVORM op 13 februari j.l. met het Albeda College de overeenkomst voor de verkoop van het monumentale schoolgebouw met kapel. Als constructeur is aangetrokken IMD Raadgevende ingenieurs.

Terneuzen.

Asbest vrijgekomen bij schuurbrand in Sloelaan in Terneuzen
BN DeStem – Wed, 17 Feb 2016 17:03:00 Z
TERNEUZEN – Bij een brand in een schuur van een woning aan de Sloelaan in Terneuzen-Zuid is asbest vrijgekomen. De brand brak om kwart over drie uit. De brandweer was snel ter plaatse en doofde het vuur. Uit nader onderzoek bleek dat er asbestplaten op de schuur lagen. De gemeente zette de direct omgeving af. De bewoners en omwonenden kregen daarover een brief. Ze mogen tot nader order geen gebruik maken van de brandgang.

Teylingen.

Laatste uur voor oude boerderij in Voorhout geslagen
Leidsch Dagblad – Mon, 22 Feb 2016 05:43:00 Z
VOORHOUT – Het Rijnsburgse bedrijf H.H. van Egmond B.V. begint maandag in opdracht van provincie Zuid-Holland met de sloopvoorbereidingen bij boerderij Oostdam in Voorhout. Het bedrijf verwacht in de loop van de week, op zijn vroegst woensdag, met de daadwerkelijke sloop te kunnen beginnen. “We beginnen achter de boerderij met de schuur”, zegt een woordvoerder van de Rijnsburgse onderneming. “Daarnaast leggen we alvast rijplaten neer.

Utrecht.

PvdD: sanering Nedereindse Plas te mager
RTV Utrecht – Wed, 17 Feb 2016 06:17:00 Z
UTRECHT – De Partij voor de Dieren wil dat de Nedereindse Plas in zijn geheel wordt afgegraven. Het afval dat er ligt, moet verwerkt worden. De partij reageert daarmee op de hernieuwde plannen van de gemeente Utrecht om de voormalige vuilstort bij IJsselstein met folie en grond te gaan saneren.

’t Hoogt enkele weken dicht vanwege asbest
Alles over Utrecht – Sun, 21 Feb 2016 09:34:00 Z
Afgelopen donderdag 18 februari is tijdens een routinematig onderzoek in filmtheater ’t Hoogt vastgesteld dat er in een deel van het pand asbest aanwezig is. Het pand wordt nu verder onderzocht. De verwachting is dat daardoor ’t Hoogt enkele weken gesloten blijft. Volgens ’t Hoogt is er ‘niet-hechtgebonden’ asbest aangetroffen in een van de projectiecabines.

Veere.

Voorlopig parkeren na sloop van Willibrordusschool Zoutelande
Provinciale Zeeuwse Courant – Wed, 17 Feb 2016 06:24:00 Z
ZOUTELANDE – De sloop van de oude Willibrordusschool en kleuterschool aan de Nieuwstraat in Zoutelande begint op 22 februari.  Sloopbedrijf Sinke, waar Sturm en Dekker uit Oostkapelle nu deel van uitmaakt, begint dan met het verwijderen van asbestdelen. Naar verwachting duurt die sloop een week of zes. Parkeren Het terrein wordt daarna tijdelijk ingericht als parkeerterrein.

Zaandam.

Sloop en sanering Pieter Ghijsenlaan Zaandam (Bruynzeelterrein) – RON Nieuw Bruynzeel B.V.
Tenderned – Mon, 22 Feb 2016 13:42:00 Z
RON Nieuw Bruynzeel B.V. Naam opdracht Sloop en sanering Pieter Ghijsenlaan Zaandam (Bruynzeelterrein) Omschrijving Het werk betreft de totaalsloop van diverse hallen gelegen aan de Pieter Ghijsenlaan te Zaandam. De totaalsloop houdt in het saneren van asbest en het verwijderen van de hallen inclusief fundering. Bijkomend dient bestaand maaiveld te worden opgebroken, te worden geëgaliseerd en dient een puinfundering op maaiveld te worden aangebracht