Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-6

08 februari 2016 16:53 uur

Alkmaar.

Veel reacties op Facebookbericht ‘Wat is de beste bestemming voor de Harmonie?’
Alkmaar Centraal – Mon, 08 Feb 2016 12:43:00 Z
Nu bioscoop de Harmonie definitief de deuren heeft gesloten om plaats te maken voor de nieuwe Vue Bioscoop aan de Pettemerstraat rest de vraag wat de nieuwe bestemming van her Harmoniegebouw moet worden. BAS-raadslid Ben Bijl plaatste deze vraag op de Facebookpagina ‘Je bent Alkmaarder als…’. De vraag blijkt zeker te leven onder de Alkmaarders; op het moment van schrijven had het bericht al 285 reacties. De Harmonie is in 2012 voor 1,8 miljoen euro aangekocht door de gemeente.

Almere. 

Almere – Oude drukkerij milieuvriendelijk gesloopt
Omroep Flevoland – Mon, 01 Feb 2016 11:55:00 Z
Een voormalige drukkerij op bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven wordt in juni als één van de eerste gebouwen in de stad milieuvriendelijk gesloopt. Zo’n 85 procent van de materialen krijgt een andere bestemming of wordt opnieuw gebruikt. Dat meldt ingenieursbureau Antea Group, dat de sloop voorbereidt. Het pand moet gesloopt worden om plaats te maken voor een nieuw zogenoemd upcycleperron.

Barneveld.

Onze fotografe Carly Hamoen maakte deze foto’s van de sloop van de school aan de Wildzoom, vroeger bekend als de Prins Willem Alexanderschool was.   Deze week valt echt het doek voor het schoolgebouw aan de Wildzoom, waar door de jaren heen verschillende scholen hun onderdak vonden. Einde verhaal, ook voor de ramen met Jip en Janneke er nog op. De Gemeente Barneveld heeft de grond aan de Woningstichting verkocht, die hier 14 sociale huurwoningen gaat bouwen. Bron: Barneveld Vandaag.

Dordrecht.

Dordrecht en Woonbron geven Wielwijk beter toekomstperspectief
Dordrecht.net – Mon, 08 Feb 2016 15:53:00 Z
DORDRECHT – Vandaag tekenden wethouder Wonen van de gemeente Dordrecht Rinette Reynvaan en bestuursvoorzitter Bert Wijbenga van Woonbron een  samenwerkingsovereenkomst voor Wielwijk. Deze overeenkomst maakt het mogelijk om de in 2007 ingezette vernieuwing van de wijk in de komende jaren af te ronden. In 2007 maakten wijkbewoners, Woonbron en de gemeente Dordrecht een toekomstbeeld voor Wielwijk dat nog steeds hun inspiratiebron is: ‘Wielwijk Sterk en Weerbaar’.

Hengelo.

Uitblijven sloop ergert bewoners Hengelose Es
TC Tubantia – Mon, 08 Feb 2016 15:26:00 Z
HENGELO – Het begint bewoners van de Hengelose Es Noord de keel uit te hangen: nog altijd staan de 117 leegstaande woningen en 66 autoboxen aan drie hofjes achter de hekken te wachten op de slopers. Zo wordt op de pagina van de wijk op Facebook kritiek geleverd op Welbions. Maar de woningcorporatie wil zelf ook niets liever dan zo snel mogelijk met de sloop beginnen, meldt een woordvoerster. Evenwel: het plan van aanpak is nog kakelvers.

Rotterdam.

Groot onderhoud en renovatie hoofd platform Rotterdam Airport – Schiphol Nederland BV
Tenderned – Mon, 08 Feb 2016 13:16:00 Z
Schiphol Nederland BV Naam opdracht Groot onderhoud en renovatie hoofd platform Rotterdam Airport Omschrijving In het kader van groot onderhoud is het noodzakelijk het betonnen opstelplatform met de huidige 14 posities en de onderliggende HWA-riolen te vervangen. Na renovatie bestaat het platform uit betonnen VOPS en asfalt rijbanen voorzien van duurzame markering en LED platformverlichting. De voorzieningen moeten geheel voldoen aan de ICAO/EASA regelgeving v.w.b. inrichting,

Voorst.

Vermoedelijk asbest vrijgekomen bij brand Bosgoed Wilp Beheer in Wilp-Achterhoek
Gemeente Voorst – Mon, 08 Feb 2016 13:59:00 Z
Op zondagavond 7 februari 2016 is er een grote brand geweest in een opslagloods bij Bosgoed Wilp Beheer B.V. (Zwarte Kolkstraat 96 – 100) in Wilp-Achterhoek. Bij die brand zijn geen concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel is er vermoedelijk een beperkte hoeveelheid asbest (van dakplaten) vrijgekomen.

IJmuiden.

Sloop van woonhuis voor komst snelbus
IJmuider Courant – Mon, 08 Feb 2016 16:01:00 Z
IJMUIDEN – Els en Henny Ulehake kochten twintig jaar geleden Heidestraat nummer 4, een rijtjeshuis. Maandag begon de sloop van het huis naast voor de aanleg van het HOV-tracé en wonen ze ineens in een hoekhuis. ,,Ik zou nooit uit mezelf een hoekhuis kopen, dat heeft me nooit getrokken, maar ineens heb je er een”, vertelt Els. De doorgang in het verlengde van de Troelstraweg wordt verbreed voor de snelbus, het huis aan de Heidestraat naast dat van Els en Henny moet…

Zwartewaterland.

Het scheepvaartverkeer van en naar Meppel moet vanaf vannacht rekening houden met een stremming bij de Meppelerdiepsluis bij Zwartsluis. Rijkswaterstaat begint daar met de sloop van de sluis. Het scheepvaartverkeer kan daarom vanaf morgen tot en met zondag 14 februari niet door de Meppelerdiepsluis. De sloopwerkzaamheden zijn volgens Rijkswaterstaat nodig om de keersluis om te bouwen tot schutsluis. De nieuwe sluis zorgt er straks voor dat grote vrachtschepen het hele jaar door de Meppeler haven kunnen bereiken. Daarnaast kunnen de deuren als kering gesloten worden als de waterstand te hoog wordt en Meppel onder water dreigt te lopen. Bron: RTV Drenthe 07-02-2016,