Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-5

01 februari 2016 14:22 uur

Alkmaar.

College wil vervallen huis aan Eilandswal op kosten van gemeente laten slopen
Alkmaar Centraal – Sat, 30 Jan 2016 19:29:00 Z
Het Alkmaarse college wil het vervallen huis aan de Eilandswal 26 laten slopen. Het pand is een ‘rotte kies’ in het straatbeeld, omdat het niet wordt onderhouden en er panelen met grafitti voor de ramen zitten. De buurt klaagt ook over daklozen en hangjongeren die het huis nog wel eens gebruiken en het gevaar voor spelende kinderen. De eigenaar doet niets aan het huis, dus de gemeente timmert de ramen dicht.

Amsterdam.

Huurwoningen in bedrijfsgebouw
De Westkrant – Sat, 30 Jan 2016 12:03:00 Z
Het bedrijfsverzamelgebouw op de hoek van de Donker Curtiusstraat en Van Hallstraat zal worden getransformeerd in woningen. Volgens het gebiedsplan Westerpark is er ruimte voor 215 sociale huurwoningen en 2400 vierkante meter bedrijfsruimte. In het pand is nu onder meer Bedrijven Centrum Westerpark gevestigd. De plannen bevinden zich nog in een vroeg stadium. Dit jaar moet een startnotitie worden opgesteld, en een omgevingsvergunning en bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd.

Dordrecht.

Dordrecht wil kantoren slopen voor woongebied
RTV Rijnmond – Wed, 27 Jan 2016 16:57:00 Z
Wethouder Piet Sleeking van Dordrecht wil de omgeving van de Spuiboulevard aanpakken. Als het aan hem ligt, worden er kantoren gesloopt en komen er huizen. Eenderde van de kantoren aan de Spuiboulevard staat leeg. De plannen van Sleeking betekenen dat het oostelijk deel van de Spuiboulevard een woongebied wordt. Het Stadskantoor, de sociale dienst, Crownpoint en parkeergarage Spuihaven verdwijnen dan.

Buurtcomité Behoud de Willemshoeve heeft al 1200 steunbetuigingen binnen tegen de sloop van het pand aan de Venuslaan in Sterrenburg. De handtekeningenactie in Winkelcentrum Sterrenburg heeft afgelopen zaterdag alleen al 900 handtekeningen opgeleverd. Het comité wil de handtekeningen overhandigen aan wethouder Sleeking. Daarvoor moet nog een afspraak worden gemaakt.
De Willemshoeve is gebouwd in 1941 als vervanging van de 17e eeuwse Hoeve Bouwlust die een jaar eerder was afgebrand tijdens een aanval van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Bouwlust stond iets zuidelijker. Bron:RTV Dordrecht

Maasdriel.

Grote brand in een kassencomplex in Kerkdriel
112vandaag – Sat, 30 Jan 2016 14:29:00 Z
Het gaat om een brand bij een bedrijf aan de Grote Inghweg. Brandweerkorpsen uit onder anderen Maasdriel Oost, Maasdriel West, Zaltbommel Neerijnen West, Geldermalsen, en Beneden Leeuwen zijn ingezet bij het bestrijden van de brand. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid roept via het eigen Twitteracount op om uit de rook te blijven. Een aantal personen is opgevangen in de brandweerkazerne.

 Nuenen.

Keet en houtopslag afgebrand in Nuenen, politie onderzoekt mogelijk brandstichting
Eindhovens Dagblad – Sat, 30 Jan 2016 23:01:00 Z
NUENEN – Aan de Lieshoutseweg in Nuenen is zaterdagavond een keet afgebrand in Nuenen. 150 meter verderop brandde ook een houtopslag af. De brand brak rond 22.30 uur uit en was rond 23.30 uur onder controle. De brandweer was met 2 bluswagens ter plekke. Omdat er weinig water in de buurt was, kwam er een extra container met water.  Er zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen asbest vrijgekomen. De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting.

Raalte.

Nijboersbrug Broekland dicht voor werkzaamheden
Nu.nl – Sat, 30 Jan 2016 12:03:00 Z
De gemeente Raalte start met de werkzaamheden bij de Nijboersbrug in Broekland. Vanaf 1 februari gaat aannemingsbedrijf Dubbink het werkterrein inrichten en starten met de sloop van de huidige brug. Na de sloop volgt de nieuwbouw van de brug en worden de werkzaamheden afgesloten met het aanbrengen van de verharding en bijkomende werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden begin april zijn afgerond.

Rotterdam.

grote renovatie maastunnel begint zomer 2017
Stadskrant Rotterdam – Wed, 27 Jan 2016 16:24:00 Z
Gemeente geeft prioriteit aan bereikbaarheid  27 januari 2016 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht In de zomer van 2017 gaat de Maastunnel dicht voor een grootschalige renovatie en restauratie. De plafonds van de Maastunnel worden nu al aangepakt. Ze krijgen een nieuwe beschermlaag. [Foto] Kees Bakelaar Croon, Mobilis, Wolter & Dros gaan dit project uitvoeren. Deze maand heeft de gemeente hiervoor een contract met hen getekend.

Zuidwijk: ‘Barendrecht, annexeer ons!’
Het Zuiden Barendrecht – Sun, 31 Jan 2016 00:21:00 Z
Barendrecht – Het actiecomité Red de Larenkamp gaat tot het uiterste om de Rotterdamse wijk Zuidwijk niet te laten verloederen. In een noodkreet om wijkaccommodatie de Larenkamp te laten bestaan, slaan ze nu een nieuwe weg in. In een brief aan het B&W Barendrecht verzoeken ze de gemeente om Zuidwijk te annexeren en aan het grondgebied van de gemeente Barendrecht toe te voegen.