Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-40

03 oktober 2016 18:25 uur

Sloop van het Aargebouw Alphen aan den Rijn begonnen

alphensnieuwsblad.nl 3 okt. 2016 – Maandag is aan het eind van de ochtend de sloop van het Aargebouw begonnen. Het gebouw was van binnen al ontmanteld en asbestvrij gemaakt door sloper Vlasman. Het Aargebouw is het laatste ‘oude’ gebouw dat aan de slopershamer ten prooi valt in het Stadshart Lage Zijde in het winkelgebied rond het Thorbeckeplein.

 

Sloop- en bouwvergunningen voorlopig nog in Malden afhalen

HEUMEN 3 okt. 2016 – Inwoners van Heumen die iets willen bouwen of slopen, kunnen voorlopig nog op het raadhuis in Malden terecht om hun zaakjes te regelen. De Heumense gemeenteraad besloot donderdag het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om deze taken over te hevelen naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) in Nijmegen niet te bespreken.

 

Renovatie en uitbreiding Lakenhal 3,2 miljoen duurder

De Architect – 30 Sep 2016
Er wordt als het aan het Leidse college van burgemeester en wethouders ligt niet getornd aan het plan voor de uitbreiding en renovatie van Stedelijk museum De Lakenhal. Cultuurwethouder Strijk kiest voor een hele serie kleinere bezuinigingen om tot een aanbestedingsbedrag te komen dat meer in lijn is met de financiële kaders die de gemeenteraad eerder stelde.Dat is gelukt. Er ligt nu een vaste prijs om de klus te klaren voor een meerprijs van 3,2 miljoen euro.

 

Sloop huurwoningen Portaal in Zeeheldenbuurt begonnen

Sleutelstad.nl 3 okt. 2016 In opdracht van woningcorporatie Portaal is begonnen het de sloop van drie huizenblokken in de Zeeheldenbuurt. Het gaat om boven- en benedenwoningen in de Oosterstraat, de Van Speykstraat en de Evertsenstraat. Op de plek van de woningen die nu aan de slopershamer ten prooi vallen, komt een nieuwbouw complex. De Oosterhof.

 

Huizen in Hengstdal gaan plat, de vraag is wanneer
De Gelderlander – 30 Sep 2016
NIJMEGEN – De sloop van enkele tientallen woningen in het Nijmeegse Hengstdal gaat zo goed als zeker door. De enige vraag is eigenlijk nog wanneer dat precies gaat gebeuren. Het gaat om in totaal een kleine 50 woningen die door woningbouwcorporatie Standvast worden gesloopt (de meeste) of grondig gerenoveerd. Een poging van de gemeente om de woningen in de Ahorn- en Lijsterbesstraat te behouden, is gestrand. Nieuwbouw Standvast gaat zo’n 30 woningen vervangen door nieuwbouw.

 

Begroting Schiedam 2017: en nu doorzetten

Look TV – 30 Sep 2016
“En nu doorzettten” is de rode draad van de Begroting 2017. Alle plannen van de in juni gepresenteerde Zomernota kunnen volgend jaar worden uitgevoerd. Het college wil de komende twee jaar duidelijke beleidskeuzes maken die bijdragen aan de sociale stijging van Schiedammers en de sociaal-economische ontwikkeling van de stad. De begroting voor 2017 heeft een omvang van ruim 291 miljoen euro.

 

Samenwerkingsovereenkomst duurzame renovatie appartementen Jacob Catsstraat Sliedrecht getekend!
ABB Bouwgroep – Mon, 03 Oct 2016
Het appartementencomplex in het centrum van Sliedrecht is in 1960 gebouwd en bestaat uit 16 appartementen met 4 bouwlagen. Na ruim 50 jaar is het hoog tijd voor een grote toekomstgerichte onderhoudsbeurt. Duurzaamheid en comfort Duurzaamheid staat voor de woningcorporatie voorop. De woningen worden veel energiezuiniger gemaakt.

 

Sloop dreigt voor sportzaal Hazelder
Slingeland FM – 28 Sep 2016
WINTERSWIJK – Sportzaal De Hazelder wordt in 2017 gesloopt, tenzij er op korte termijn een herbestemming voor wordt gevonden. Dat antwoordt een woordvoerder van de gemeente Winterswijk op vragen van RTV Slingeland. De sportzaal op het Europark wordt overbodig door de bouw van een sportzaal bij basisschool De Vlier. De huidige gebruikers verhuizen dan mee naar de nieuwe sportzaal.